La Festivalul Medieval de la Suceava, actorul Ion Caramitru inlocuit in ultimul moment de Maia Morgenstein. Afla aici motivele.


Intră acum și în grupul de

Invitat special la Suceava pentru a susţine un recital de poezie, în prima zi a Festivalului de Artă Medievală “Ştefan cel Mare”, ediţia a V-a, care se desfăşoară în perioada 11-14 august la Cetatea de Scaun, actorul Ion Caramitru şi-a anunţat lipsa de la eveniment, motivată de apariţia unei probleme de sănătate.

În acest sens, Ion Caramitru, prin intermediul biroului de presă din cadrul Muzeului Bucovinei, a adresat publicului sucevean următoarea scrisoare: „Vă scriu aceste rânduri cu regretul profund că, bolnav fiind, nu pot da curs invitaţiei atât de onorante de a deschide Festivalul organizat de domnul director Emil Ursu şi de Muzeul Bucovinei în Cetatea Sucevei. Sunt legat sufleteşte de acest monument şi de revenirea lui în circuitul cultural al României. Doream să prezint , împreună cu muzicianul Aurelian Octav Popa, spectacolul “Dor de Eminescu”, cu care am fost recent în S.U.A. şi în Canada. Doctorul mi-a interzis însă să mă deplasez şi iată-mă în situaţia de a-mi cere iertare că nu pot fi acolo din cauza unei suferinţe fizice trecătoare care mă blochează stupid la Bucureşti. În acelaşi timp vreau să vă promit că, în măsura în care voi fi iertat de dvs. (Emil Ursu) şi de spectatori, mă angajez că voi veni pentru a-mi onora promisiunea de a-l rosti pe Eminescu în Cetatea Sucevei, loc unde, sunt convins, versul lui va avea un ecou inimitabil. Cu toată consideraţia, Ion Caramitru”.

În această situaţie, joi, 11 august, în prima zi a manifestărilor din cadrul Festivalului de Artă Medievală de la Suceava, de la ora 17.10, va avea loc recitalul extraordinar de poezie şi muzică al actriţei Maia Morgenstein, alături de prim-solistul Filarmonicii “George Enescu” din Bucureşti, Victor Popa.

În aceeaşi seară, de la ora 18.20, formaţia de muzică medievală No’Mads va intra în Curtea interioară a Cetăţii, acolo unde va avea loc şi recitalul celor doi cântăreţi. Până la concertul de la ora 19.10, care va fi susţinut de trupa Hara, pe scenă se vor afla folkişti de la Asociaţia judeţeană a acestora.

La finalul celor trei evenimente amintite mai sus, în jurul orei 21.00, în Cetate vor intra cu făclii aprinse cavalerii, domniţele şi călăreţii, care în prealabil vor desfăşura o paradă prin oraş, pe traseul – Obcine – George Enescu – Primărie – Ana Ipătescu – Cetate.


Intră acum și în grupul de