La Sasca Mica s-a inaugurat unul din cele mai moderne centre de recuperare neuropsihiatrica (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică (CRRN) Sasca Mică se poate mândri că, după o lungă perioadă în care a arătat aproape ca în evul mediu, acum poate să se bată cu oricare altă instituţie similară din ţară.

Două proiecte implementate prin POR (Programul Operaţional Regional) care beneficiază de finanţare europeană au fost suficiente pentru ca Centru să-şi schimbe total faţa iar acum să fie unul dintre cele mai moderne din România.

Intitulate „O viaţă normală în centru – o poartă deschisă spre societate” şi „Gospodina” proiectele au vizat reabilitarea clădirilor din cadrul unităţii medicale, dotarea spaţiilor cu mobilier şi aparatură medicală de recuperare, refacerea blocului spălătorie şi a bucătăriei instituţiei.

Valoarea totală a celor două proiecte atinge suma de 1,7 milioane de euro, lucrările necesare fiind derulate pe parcursul a doi ani de zile.

Un vis devenit realitate a fost descrisă această reuşită de către conducerea CRRN Sasca Mică, prin vocea directorului acestuia Gheorghe Fron.
„Suntem deosebiţi de încântaţi de lucrurile realizate aici pentru că în felul acesta Centrul Sasca a devenit un model în România. A fost o muncă grea dar dusă cu bine la final iar dotările realizate prin cele două proiecte sunt de ultimă ora” a declarat acesta.

Recepţia lucrărilor a fost făcută chiar de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur pe parcursul zilei de joi.
În cadrul unei conferinţe de presă susţinută la sediul CRRN, şeful administraţiei judeţene a declarat că „practic cele două proiecte derulate nu fac decât să întregească necesarul condiţiilor normale, civilizate de care trebuie să se bucure orice om care este internat într-un astfel de centru.
Sunt două dintre proiectele pe care le-am realizat în acest an şi care arată că ne-am ocupat şi de problemele sociale alături de cele din sănătate, dacă ne referim la investiţiile din spitale, pentru noi reprezentând o prioritate”.

La CRRN Sasca Mică îşi duc viaţa 401 persoane instituţionalizate.


Intră acum și în grupul de