Pompieri din Ungaria, aflati in trecere prin judetul Suceava, au stins un incendiu devastator la Cornu Luncii (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Un puternic incendiu izbucnit pe parcursul zilei de sâmbătă a lăsat fără locuinţe patru familii din localitatea Cornu Luncii, judeţul Suceava, după ce acestea au fost mistuite de flăcări.

Alarma a fost dată prima dată la Detaşamentul de pompieri Fălticeni dar, imediat după primirea apelului de ajutor, inspectorul şef al ISU Suceava, colonelul Ion Burlui, a ordonat deplasarea, în sprijin, la locul incendiului a unor forţe şi mijloace de la Detaşamentul Suceava, Garda de Intervenţie Gura Humorului şi Garda de Intervenţie Solca iar conform procedurilor au fost alarmate şi serviciile voluntare din Cornu Luncii şi Vadu Moldovei.

Întreaga desfăşurare de forţe a fost coordonată chiar de şeful ISU Suceava, la faţa locului fiind deplasate 9 autospeciale, cu 3 ofiteri si 41 subofiteri, o autosanitară de la Staţia de Ambulanţă Fălticeni, 3 echipaje de poliţie şi gruparea mobilă a IPJ Suceava.

Conform datelor puse la dispoziţie de Biroul de presă al ISU Suceava, la intervenţie au participat din proprie iniţiativă, cu 3 autospeciale, şi membrii unei delegaţii de pompieri din Republica Ungară, delegaţie care se afla în tranzit prin judeţul Suceava către Republica Moldova, pentru a participa la un exerciţiu internaţional de protecţie civilă.

În ciuda eforturilor depuse incendiul a fost atât de puternic încât şase gospodării vecine au căzut pradă flăcărilor, patru case de locuit fiind distruse de incendiu şi mai multe anexe gospodăreşti.

Pe lângă pompieri şi medicii chemaţi la faţa locului au avut mult de muncă fiind necesară intervenţia de specialitate în nouă cazuri în care diferite persoane au suferit de atacuri de panică.

În urma primelor cercetări efectuate la faţa locului se pare că pârjolul a pornit de la jarul şi scânteile căzute de la o sobă, care funcţiona nesupravegheată, pe materiale combustibile din apropiere.


Intră acum și în grupul de