Campanie locala de informare privind reducerea accidentelor in care sunt implicate carute


Intră acum și în grupul de

În vederea creşterii siguranţei participanţilor la traficul rutier, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Serviciul Rutier a declanşat o Campanie Locală de informare rutieră privind reducerea riscului rutier generat de implicarea conducătorilor de vehicule cu tracţiune animală care circulă pe DN , DJ şi DC, informează IPJ Suceava.

“Siguranţa rutieră pe drumurile publice reprezintă o prioritate a Poliţiei sucevene. Analizând situaţia accidentelor rutiere produse pe raza judeţului Suceava în perioada 01.01.2011 – 28.08.2011, rezultă că 40 de accidente soldate cu 2 persoane decedate, 16 persoane rănite grav şi 33 rănite uşor, s-au produs cu implicarea vehiculelor cu tracţiune animală.

În urma activităţilor de prevenire şi combatere pe această linie se constată că, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, se remarcă o scădere cu 1 a numărului de accidente, o scădere cu 4 a persoanelor decedate, o creştere cu 6 a persoanelor rănite grav şi o creştere cu 3 a celor rănite uşor. Din totalul acestora, 30 accidente soldate cu 2 persoane decedate, 13 persoane rănite grav si 25 răniţi uşor s-au produs din vinovăţia totală a conducătorilor de vehicule cu tracţiune animală”, se arată în comunicatul IPJ Suceava.

Potrivit documentului citat, campania care se va desfăşura până la finele lunii octombrie şi şi-a propus să atingă două obiective: informarea şi sensibilizarea opiniei publice, în special a proprietarilor de atelaje hipo din mediul rural cu privire la riscurile la care se expun atunci când se deplasează cu vehiculele cu tracţiune animală pe drumurile naţionale sau alte drumuri ce interzic circulaţia acestora, respectiv sensibilizarea autorităţilor publice locale pentru identificarea
unor căi de acces (chiar şi temporare) pentru circulaţia vehiculelor cu tracţiune animală.

“Scopul campaniei este acela de reducere a accidentelor rutiere cu implicarea vehiculelor cu tracţiune animală pe raza judeţului Suceava”, se mai precizează în comunicatul IPJ Suceava.


Intră acum și în grupul de