Acasă Actualitate Gradinita din Vicovu de Jos, distrusa de inundatii, a fost refacuta in...

Gradinita din Vicovu de Jos, distrusa de inundatii, a fost refacuta in totalitate


Intră acum și în grupul de

Grădiniţa nr. 1 din Vicovu de Jos, unde urmează să înveţe 90 de copii, a fost inaugurată, joi, în prezenţa şefului administraţiei judeţene sucevene, Gheorghe Flutur. Preşedintele CJ Suceava a vizitat sălile de curs şi celelalte facilităţi ale unităţii preşcolare reconstruită în totalitate, după ce vechiul imobil a fost distrus de inundaţii. Prima sală în care a intrat era cea a grupei „Fluturaşii”, iar când i s-a atras atenţia asupra numelui grupei preşedintele CJ a glumit spunând că era de mult în această grupă. Următoarea sală în care a intrat era cea a grupei „Albinuţelor”.

Preşedintele CJ Suceava a declarat ulterior în faţa mai multor locuitori care au participat la inaugurarea acestei grădiniţe, că în ultimii ani s-au făcut mai multe investiţii importante în localităţile de pe valea Sucevei, inclusiv regularizarea pârâului Remezău care a produs pagube importante în Vicovu de Jos la inundaţii. „Putem vorbi de o modernizare profundă în localităţile de pe valea Sucevei”, a spus Flutur care a subliniat că în aceste localităţi s-au făcut investiţii cu fonduri europene substanţiale în aducţiuni de apă-canal şi în drumuri ceea ce reprezintă „abc-ul civilizaţiei”.



Preşedintele CJ Suceava a arătat că la Vicovu de Jos se face o investiţie importantă de 2,5 milioane de euro pentru reţele de apă şi canal pe o lungime de 18 kilometri ce deservesc două mii de locuinţe şi că lucrări similare se fac în comunele Ulma, Brodina, Straja sau Bilca.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version