Gheorghe Flutur a fost „cadorisit” cu mascota Jocurilor Mondiale de Vara Special Olympics 2011


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat luni, la deschiderea anului şcolar la Şcoala specială din Suceava, unde a primit din partea celor patru elevi care au câştigat medalii la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics 2011 pentru persoane cu dizabilităţi, mascota competiţiei cu sloganul „I’m in!”.

Prezent la festivitatea de debut de an şcolar de la Şcoala specială din Suceava, Flutur a declarat că a dorit să transmită astfel un semnal privind importanţa pe care administraţia locală o acordă şcolilor speciale.

El s-a pronunţat pentru o mai strânsă relaţie între familie, profesori şi comunitatea locală arătând că la şcoala specială din Suceava învaţă 600 de elevi din toate localităţile judeţului, iar primăriile localităţilor de unde aceşti elevi provin ar trebui să fie mult mai interesate de soarta acestor copii. „Sunt copii foarte buni, iar această şcoală are rezultate bune”, a spus Flutur care a menţionat că absolvenţii acestei şcoli sunt calificaţi în diverse meserii, cum ar fi tâmplăria sau croitoria şi se integrează în societate. El a dat asigurări că CJ Suceava va asigura în continuare finanţarea acestei instituţii astfel încât unitatea să funcţioneze în condiţii normale.

Cei patru elevi ai Şcolii speciale din Suceava care au participat în această vară la Special Olympics, la Atena, au obţinut o medalie de aur, două de argint şi două de bronz.


Intră acum și în grupul de