Acasă Actualitate Batran de 77 de ani, inselat in ambulatoriul Spitalului Judetean Suceava

Batran de 77 de ani, inselat in ambulatoriul Spitalului Judetean Suceava


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 77 de ani din comuna Mănăstirea Humorului, judeţul Suceava, a rămas fără pensie, după ce a fost înşelat de o persoană necunoscută, chiar pe holul ambulatoriului din cadrul principalei unităţi medicale judeţene.

Bătrânul s-a prezentat la Spitalul Judeţean pentru un consult, având braţul drept imobilizat în pansament ghipsat, fiind dus de nas de un alt bărbat care s-a aşezat la rând lângă victimă.



Din verificările efectuate de poliţişti a rezultat că autorul înşelăciunii, care ar avea în jur de 40 de ani, a intrat iniţial în vorbă cu bătrânul aducând vorba despre pensie şi întrebându-l de cuantumul acesteia. După ce victima i-a răspuns că are o pensie de 300 lei, bărbatul respectiv a profitat de naivitatea ei, întrebând de ce nu a făcut cu „ordonanţa nouă” şi spunându-i că el se ocupă cu aceste probleme şi că îl poate rezolva pentru a primi o pensie mărită şi o sumă de 3.000 lei la început, dar că îl costă, chiar 300 lei.

Întrucât nu avea această sumă, bătrânul i-a înmânat persoanei respective suma de 220 lei, care, după ce a mimat o convorbire telefonică cu o altă persoană pentru „rezolvarea problemei”, l-a îndrumat pe om să aştepte în interiorul spitalului întrucât va veni o persoană să-l caute, în timp ce el a plecat.

După ce a aşteptat o perioadă bună, victima şi-a dat seama că de fapt a fost înşelată şi a cerut ajutorul Poliţiei. În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune, cercetările fiind continuate de poliţiştii din cadrul Biroului investigaţii criminale Suceava în vederea identificării autorului şi a soluţionării procedurale.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version