Ovidiu Milici catre Gheorghe Flutur: „Am senzatia ca ati driblat foarte fin subiectul cu soseaua de centura a Sucevei” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Consilierul judeţean PSD, Ovidiu Milici, i-a solicitat joi, preşedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, în plenul Consiliului Judeţean Suceava, să meargă şi să discute cu localnicii din Şcheia, care sunt nemulţumiţi de modul în care au fost expropriaţi. „Vă rog să detensionaţi situaţia de acolo pentru că au fost molestate femei şi oameni în vârstă”, a spus Milici. El a precizat că atunci când au început lucrările la această şosea, şeful administraţiei judeţene era prezent în zonă, dar de când au apărut problemele legate de nemulţumirea localnicilor faţă de valoarea despăgubirilor, a evitat zona. „Am impresia că aţi driblat foarte fin subiectul cu şoseaua de centură”, a spus Milici. El i-a atras atenţia că la Şcheia au intrat utilajele pe Dealul Flămândului unde oamenii au protestat şi că jandarmii au intrat cu forţa pentru a îndepărta protestatarii.

Pe de altă parte, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că această problemă trebuie tratată constructiv şi a subliniat că Suceava are nevoie de investiţii şi de infrastructură civilizată. El a arătat că statul de drept trebuie să funcţioneze şi că din cauza „demagogiei politice” de şase luni nu s-a lucrat la şoseaua de centură şi i-a cerut lui Milici să explice locuitorilor municipiului Suceava de ce nu se poate finaliza lucrarea.

Flutur a mai spus că respectivele persoane au fost expropriate în baza legislaţiei în vigoare şi că dacă aceştia nu sunt mulţumiţi de sumele primite se pot adresa instanţei de judecată. „Avem o lege care trebuie respectată”, a spus preşedintele CJ Suceava. Flutur a mai declarat că ar fi trebuit ca oamenilor să li se explice mai mult procedurile în cazul exproprierilor şi cum pot contesta valoarea despăgubirilor. El a subliniat că e mai mult o campanie electorală dusă de partidele din opoziţie pe această temă. „E mai mult o dorinţă de a inflama decât de a construi”, a spus Gheorghe Flutur.

Prefectul de Suceava, Sorin Popescu, a solicitat, miercuri, locuitorilor comunei Şcheia, să nu continue blocarea lucrărilor la şoseaua de centură a municipiului Suceava arătând că aceasta este o investiţie importantă pentru întreaga zonă şi i-a atenţionat că altfel riscă să fie cercetaţi penal. Popescu a declarat că, în prezent, tot culoarul şoselei de centură este expropriat şi aparţine statului român, iar foştii proprietari vor primi notificări din partea firmei de avocatură care se ocupă de exproprieri.

Câteva zeci de localnici din comuna Şcheia au protestat, joi, pe şantierul şoselei de centură a Sucevei nemulţumiţi de valoarea despăgubirilor pentru exproprieri încercând să oprească lucrările constructorului, dar au fost îndepărtaţi de jandarmi.

Firma care construieşte şoseaua de centură a municipiului Suceava a început, joi dimineaţa, lucrările la tronsonul pentru care s-au făcut recent exproprieri, iar câteva zeci de foşti proprietari de teren care sunt nemulţumiţi de valoarea despăgubirilor au protestat şi au încercat să blocheze constructorul, dar au fost îndepărtaţi cu sprijinul jandarmilor.


Intră acum și în grupul de