Exercitiu tactic de amploare la Biserica Penticostala „Betel” din Dumbraveni, judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

După întâlnirea obişnuită de duminică, credincioşii penticostali din localitatea Dumbrăveni, judeţul Suceava, au avut parte şi de o „surpriză”. Conform datelor puse la dispoziţie de Biroul de presă din cadrul ISU Suceava, a fost vorba de un exerciţiu tactic privind timpul de intervenţie şi capacitatea de gestionare a unei situaţii de urgenţă la Biserica Penticostală „Betel” din localitate.

Concret, „a fost simulată o situaţie de criză generată de un incendiu pe timpul derulării serviciului religios, avându-se în vedere organizarea acţiunilor de intervenţie, pentru evacuarea enoriaşilor, limitarea, localizarea, lichidarea incendiului şi înlăturarea efectelor negative produse de incendiu în obiectiv”, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, slt. Florin Monoranu.

Situaţia tactică creată prevedea că în ziua de 2 octombrie, la orele 19:00, Dispeceratul SVSU Dumbrăveni este anunţat de izbucnirea unui incendiu la centrala termică a lăcaşului de cult. Pentru a se ridica nivelul de complexitate al exerciţiului, s-a apelat şi la rănirea unui număr de patru enoriaşi pe timpul evacuării din clădire, producerea unui accident rutier în parcarea obiectivului, urmat de incendierea unui autoturism şi blocarea unui număr de trei persoane la subsolul clădirii.

„Astfel de activităţi, executate periodic de către comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, în colaborare cu instituţia noastră, duc la perfecţionarea deprinderilor participanţilor pentru organizarea, conducerea şi executarea intervenţiei operative în situaţii de urgenţă, cu implicaţii directe în promptitudinea şi operativitatea misiunilor ce au drept scop salvarea de vieţi omeneşti şi limitarea pagubelor materiale, în eventualitatea producerii unor situaţii de urgenţă reale”, şeful ISU Suceava, col. Ion Burlui.


Intră acum și în grupul de