Investitii de 9 milioane de euro pentru canalizare si statii de epurare, in opt localitati din judetul Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

140 de kilometri de reţea de canalizare şi şase staţii de epurare vor fi construite în opt localităţi din judeţul Suceava, a anunţat miercuri şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur. El a precizat că pentru aceste investiţii de care vor beneficia comunele Adâncata, Iacobeni, Şcheia, Liteni, Moara, Poieni Solca, Şaru Dornei şi oraşul Salcea, se alocă, prin Fondul de Mediu, 9 milioane de euro.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, proiectul se adresează unui număr de 25.000 de locuitori şi numai în comuna Şcheia vor fi construite reţele de canalizare pe o lungime de 32 de kilometri.

El a mai spus că săptămâna viitoare va fi organizată licitaţia pentru desemnarea firmei care va executa lucrări de introducere de reţele de apă şi canalizare în 13 localităţi din judeţ prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, valoarea investiţiei fiind de 20 de milioane de euro.

În judeţul Suceava se află în derulare un proiect în valoare de 120 de milioane de euro finanţat prin Programul Operaţional Sectorial (POS) Mediu pentru reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare din cinci zone, beneficiari fiind peste 150.000 de persoane. „Ne concentrăm acum să mărim gradul de conectare a populaţiei la reţele de apă şi canalizare, în general la utilităţi”, a mai spus Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de