Flutur: „Unii primari suceveni au dat comanda de lucrari la gandul ca va ploua cu fonduri” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Problema lipsei de fonduri pentru unele primării din judeţul Suceava trebuie analizată de la caz la caz, a declarat, miercuri, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, care s-a pronunţat pentru sprijinirea acelor localităţi care au derulat proiecte europene de modernizare.

Potrivit şefului administraţiei judeţene, toate primăriile au avut de la începutul anului un buget de funcţionare, asigurat prin fondurile distribuite de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Suceava, reprezentând 80 la sută din buget, iar Consiliul Judeţean Suceava a distribuit 20 la sută pentru bugetul de dezvoltare. „Dacă ar fi să fie situaţia respectivă din cauza proiectelor europene de dezvoltare, suntem gata să-i sprijinim. Dacă au probleme că au chefuit prea mult, atunci nu”, a spus Flutur.

El a spus că mai sunt situaţii în care primarii de localităţi au iniţiat diverse proiecte de modernizare fără să ţină cont de fondurile de care dispun. „Unii primari au dat comandă de lucrări la gândul că va ploua cu fonduri. Trebuie totuşi să te întinzi cât e plapuma, să vezi cât ai în cămară”, a mai declarat preşedintele CJ Suceava.

El a mai spus că sunt şi situaţii în care diverse primării au probleme privind asigurarea fondurilor de funcţionare şi nu au iniţiat nici un proiect de dezvoltare, caz în care problema este primarul localităţii respective. „Nu e corect să te plângi că nu ai bani, dar să faci doar naveta la Suceava, cu mâna întinsă, sperând să îţi dea cineva banii”, a mai declarat Gheorghe Flutur.

Preşedintele CJ Suceava a evitat să spună care este numărul primăriilor din judeţ care sunt în situaţia de a nu-şi putea finanţa cheltuielile de funcţionare, arătând că va fi făcută în perioada următoare o analiză privind aceste situaţii.


Intră acum și în grupul de