Sucevenii, buni platnici la taxe si impozite locale in 2011


Intră acum și în grupul de

Gradul de încasare a taxelor şi impozitelor de la populaţie este mai mare faţă de anul trecut, a apreciat, miercuri, primarul Sucevei, Ion Lungu, care a mulţumit sucevenilor pentru că au înţeles că trebuie să-şi achite obligaţiile locale.

Edilul-şef a spus într-o conferinţă de presă că execuţia bugetară la 30 septembrie este de 70,63 la sută, fiind la fel cu cea de anul trecut şi a menţionat că veniturile municipalităţii au crescut cu 2,2 milioane de lei, creşterea faţă de 2010 fiind de 2 la sută.

El a arătat că, în schimb, veniturile din cote defalcate de TVA au scăzut în 2011 faţă de 2010 cu 3,5 milioane de lei, adăugând că această situaţie a fost determinată de faptul că s-a încasat mai puţin din TVA.

Întrebat cum explică scăderea încasărilor din TVA în condiţiile în care această taxă a fost majorată cu 5 la sută la mijlocul anului trecut, primarul Ion Lungu a evitat să răspundă, menţionând că nu face analize macroeconomice. Şi în 2010, încasările municipiului Suceava din cote defalcate de TVA au fost mai mici faţă de anul 2009.

Primarul Sucevei a mai anunţat că pentru 2012, municipalitatea va menţine acelaşi taxe şi impozite locale, dar că va fi reanalizată zonarea în condiţiile în care în ultimii ani s-au făcut investiţii în modernizarea şi extinderea infrastructurii rutiere şi de utilităţi.

El a estimat că 60 la sută din clădirile incluse în prezent în zona B vor fi incluse în zona A, 40 la sută din cele aflate în zona C vor intra în zona B de impozitare şi 50 la sută din cele aflate în zona D vor intra în zona C. „Este vorba de echitate între contribuabili. Nu se poate ca proprietarul unei garsoniere din centrul oraşului să plătească la fel ca proprietarul unei vile dintr-o zonă care are toate facilităţile, dar nu e în centru”, a spus Lungu.


Intră acum și în grupul de