Dorna Arini se pregateste de a XIV-a editie a Expozitiei-Targ de Ovine


Intră acum și în grupul de

Două evenimente importante sunt programate a avea loc în acest week-end în localitatea suceveană Dorna Arini. Este vorba despre Seminarul cu tema „ Atestarea produselor tradiţionale”, care va fi găzduit de “Clubul Ţăranului” din cadrul Federaţiei Agricultorilor de Munte “Dorna” (F.A.M.D.) şi Expoziţia –Târg de Ovine, manifestare aflată la ediţia a XIV-a.

La seminarul organizat de F.A.M. ”DORNA” Vatra Dornei în parteneriat cu Heifer Project International si EUROMONTANA sunt aşteptaţi să participe, sâmbătă, fermieri şi colaboratori implicaţi în proiectele F.A.M.D. din Bazinul Dornelor, Harghita, Neamţ, Vrancea, Buzău, Bistriţa. Potrivit organizatorilor, seminarul oferă posibilitatea de a stabili noi contacte profesionale şi schimburi de păreri cu reprezentanţi ai unor firme şi instituţii, ce-şi desfăşoară activitatea în domeniul formării profesionale şi atestării produselor.

În ceea ce priveşte Expoziţia – Târg de ovine care va fi organizată, duminică, în Dorna Arini, primarul localităţii, Ioan Moraru, precizează că în cadrul acestui eveniment, vor fi promovate produsele specifice din lapte şi carne de oaie. “Va fi organizată o stână cu produse specifice. Toate acestea vor fi stropite cu vin de la Clubul Podgorenilor Odobeşti care vor fi prezenţi cu stand la expoziţie.Totodată, va fi organizată o tombolă şi vor fi acordate premii celor mai frumoase exemplare de ovine din cadrul expoziţiei”, arată edilul-şef al comunei sucevene.

El mai subliniază că atât seminarul cât şi expoziţia au ca scop îmbunătăţirea raselor de animale, creşterea calităţii produselor, precum şi omologarea şi diversificarea acestora. “Este pentru prima dată când Federaţiei Agricultorilor de Munte “Dorna si Consiliului Local Dorna Arini li se alătură Asociaţia Europeană a Zonelor Montane << Euromontana >>, cu sediul la Bruxelles”, a mai ţinut să evidenţieze primarul localităţii Dorna Arini, Ioan Moraru.


Intră acum și în grupul de