Cetatean german, prins facand trafic de tigari pe raza judetului Suceava


Intră acum și în grupul de

Organele de control din Punctul de Trecere al Frontierei Siret, judeţul Suceava, au avut, joi, în jurul prânzului, surpriza să constate că şi germanii se ocupă cu traficul de ţigări de contrabandă prin vamele noastre.

Traficantul, un cetăţean german de 36 de ani, a fost prins cu produsele de tutun în maşină, după ce a încercat să intre în România cu un microbuz marca Mercedes.

“În baza unor informaţii deţinute de poliţiştii de frontieră, după controlul documentelor de călătorie împreună cu lucrătorii vamali şi un câine „TECO”, special antrenat pentru depistarea tutunului, au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care au fost descoperite ascunse şi nedeclarate în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un locaş special amenajat în podeaua microbuzului, 2.500 pachete de ţigări”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IJPF Suceava, comisar Dănuţ Strugaru.

Ţigările, în valoare de circa 3.000 de lei, au fost reţinute în vederea confiscării de către lucrătorii vamali, iar bărbatul s-a ales cu o amendă în valoare de 10.000 lei. În plus, germanul a fost nevoit să plece mai departe pe jos deoarece microbuzul, în valoare de 12.000 lei, a rămas în poseia organelor de control.


Intră acum și în grupul de