Ziua Armatei a fost marcata pentru prima data si la Stroiesti, judetul Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Ziua Naţională a Armatei Române nu a trecut anul acesta fără a fi sărbătorită şi în localiatea Stroieşti, judeţul Suceava. Conform declaraţiilor locuitorilor din comună, „a fost pentru prima dată când, după ridicarea Monumentului închinat stroieştenilor care şi-au dat viaţa pe fronturile celor două conflagraţii mondiale, cineva s-a gândit să organizeze o astfel de manifestare”.

Astfel, începând cu ora 11:00, în centrul comunei, rând pe rând, zeci de persoane s-au adunat pentru a participa la comemorarea eroilor din comună căzuţi în timpul războaielor şi bineînţeles, celebrarea Armatei Române şi a soldaţilor care au fost dar şi care sunt în momentul de faţă angrenaţi în structurile de profil, cu ocazia Zilei de 25 Octombrie.

Trebuie amintit faptul că întreaga manifestare a fost derulată la iniţiativa coordonatorilor spirituali ai localităţii, preoţii Ioan Druţă şi Gheorghe Hapca, în lipsa iniţiativei primarului comunei, Ion Băiţan.

Cele câteva zeci de participanţi au asistat la o slujbă de pomenire a eroilor neamului care şi-au vărsat sângele pe fronturile celor două războaie mondiale după care un grup de elevi aparţinând clasei a IV-a B a Şcolii din Stroieşti, coordonaţi de învăţător Toader Rusu, au susţinut un scurt moment artistic, în faţa celor prezenţi, „in memoriam” eroilor patriei.

„Acţiunea de astăzi se doreşte a fi în primul rând un omagiu adus eroilor neamului care şi-au vărsat sângele pentru apărarea ţării, pentru ca România să fie un stat liber şi independent, un semn de respect pentru cei care s-au jertfit pentru zilele de astăzi. Este un moment unic în localitatea noastră şi sperăm că nu va fi singurul”, a declarat în cadrul acţiunii, preot Ioan Druţă.

Manifestarea s-a încheiat cu ceremonialul depunerii de coroane venite din partea Asociaţiei “Cultul Eroilor” Suceava şi a Organizaţiei Judeţene a UNPR Suceava reprezentată la faţa locului chiar de liderul acesteia, Cătălina Vartic.


Intră acum și în grupul de