860.000 de pachete de tigari, confiscate in acest an de politistii de frontiera suceveni


Intră acum și în grupul de

Aproape 860.000 de pachete de ţigări de contrabandă au fost confiscate pe parcursul primelor nouă luni ale acestui an de poliţiştii de frontieră suceveni, informează conducerea Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava.

Conform datelor puse la dispoziţie de Compartimentul relaţii publice din cadrul IJPF Suceava, valoarea totală a ţigărilor confiscate se ridică la cifra de peste 5.600.000 de lei, fiind depistate nu mai puţin de 100 de cazuri de contrabandă în care au fost implicate 185 de persoane.

Prin Punctele de frontieră din cadrul IJPF Suceava au trecut aproximativ 1.200.000 de persoane care au circulat cu peste 460.000 de mijloace de transport. În acelaşi timp, aproape 570 de oameni au ajuns doar până la graniţa cu România fiindu-le interzis accesul în ţara noastră din diverse motive.

Nici valoarea sancţiunilor contravenţionale date anul acesta nu este de neglijat, acestea ridicându-se la suma de peste 56.000 de lei.

“În zona de competenţă a poliţiştilor de frontieră suceveni au fost înregistrate 83 de treceri ilegale ale frontierei de stat în care au fost depistate circa 120 de persoane. Pe plan extern a existat însă o bună colaborare cu grănicerii ucraineni axată pe schimbul de date şi informaţii, în baza documentelor de cooperare încheiate la nivel teritorial, în perioada analizată având loc 227 de întâlniri cu reprezentanţii Detaşamentului de Grăniceri Cernăuţi şi structurilor subordonate”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJPF Suceava, comisar Ilie Poroch-Seriţan.


Intră acum și în grupul de