Liderul sindical din educatie, Traian Paduret, reclama ca la Suceava unii primari intarzie plata angajatilor din invatamant

Presiunile actualei puteri asupra angajaţilor din educaţie se fac pe toate fronturile, atât pentru a nu participa la proteste, pentru a li se întârzia plata drepturilor salariale sau prin şicanarea sindicatelor, susţine liderul Uniunii Judeţene a Sindicatelor Pro-Educaţia F.E.N. din Suceava, Traian Pădureţ, într-un comunicat de presă.

El arată în documentul citat că după ce s-a soluţionat, în cadrul Subcomisiei de învăţământ din cadrul Comisiei de Dialog Social, modul în care se va asigura plata angajaţilor din educaţie din judeţ în ultimele două luni ale anului, unii primari, „din cei aparţinând partidelor de la guvernare”, amână desfăşurarea şedinţelor de modificare a bugetelor locale pentru a întârzia plata salariilor angajaţilor din învăţământ, neţinând cont de ziua de salariu a angajaţilor din învăţământ.

„Pe lângă aceste mici şicane politice apar unele mai importante. Exemplul dat de primarii localităţilor Salcea şi Capu Câmpului, primari care s-au auto-propus ca membri ai consiliilor de administraţie din unităţile şcolare. Chiar dacă li s-au adus la cunoştinţă că nu au dreptul de a face parte din consiliile de administraţie de mai mult timp, aceşti domni, ca cei mai mulţi domni de la putere nu respectă legea”, mai arată liderul UJS Pro Educaţia Suceava.

Traian Pădureţ subliniază în comunicat că pentru ca sindicatele să mai aibă o grijă în plus şi „să simtă respiraţia rece a puterii în ceafă”, guvernanţii, „prin slugile lor credincioase”, au mai atacat o dată „mârşav” prin noul program de validare a fluxurilor financiare pentru cheltuielile personalului din învăţământul preuniversitar care nu mai permite reţinerea cotizaţiei sindicale.

„Prin MECTS au transmis în teritoriu un program, EDUSAL 1.12, privind validarea fluxurilor financiare pentru cheltuielile de personal în învăţământul preuniversitar de stat, program care „din întâmplare” nu mai permite reţinerea cotizaţiei sindicale. Care ar fi urmările pe care le aşteaptă ? Ţinând cont de faptul că acest program este folosit în fiecare unitate şcolară din ţară pentru calcularea salariilor, nu-i greu de imaginat”, mai arată Traian Pădureţ, subliniind că nici măcar comuniştii nu au procedat în acest fel.

loading...