Curs de initiere pentru pasionatii de fotografie, la Muzeul de Istorie din Suceava


Intră acum și în grupul de

Muzeul de Istorie din Suceava va găzdui în perioada 4 decembrie 2011 – 12 februarie 2012 un curs adresat pasionaţilor de fotografie, susținut de către artistul fotograf Ozolin Dușa, informează într-un comunicat de presă, Loredana Bortă, responsabil PR în cadrul instituţiei sucevene.

Potrivit aceleiaşi surse, Asociația FotoIași doreşte să organizeze la Suceava un nou Concept de Curs de Inițiere în Fotografie, HOBBY PHOTOGRAPHY – curs care se adresează pasionaților de fotografie. În cele opt săptămâni cât durează noul curs (42 de ore) participanții vor fi familiarizați cu tot ceea ce trebuie să știe pentru a realiza fotografii corecte din punct de vedere tehnic și compozițional. “Aparatul de fotografiat nu va mai fi o mașinărie necunoscută, programele de editare le vom pune în slujba creativităţii noastre, evenimentele din viața noastră vor căpăta un nou sens fotografic, excursiile și concediile vor prinde culoare. Nu vom deveni artiști (mai este cale lungă până acolo), dar prietenii ne vor respecta pentru fotografiile reușite pe care le vom face”, se arată în comunicat.

În document se mai precizează că acest curs susținut de către Artistul Fotograf Ozolin Dușa (www.fotodusa.ro) se va desfăşura în ziua de duminică (partea teoretică la Muzeul de Istorie, str. Ștefan cel Mare nr. 33 Suceava, iar partea practică în locații din municipiu), după următorul program:

Modulul I

Duminică 4 decembrie 2011, ora 10.00 – Muzeul de Istorie: Oamenii în Fotografie – situații, caractere, stări. Studiu de caz (expunere de fotografii), analiză pe imaginile aduse de participanții la curs.

Aplicații pe teren asupra subiectelor dezbătute. Rolul luminii în realizarea imaginilor reușite.

Modulul II

Duminică 11 decembrie 2011, ora 10.00 – Muzeul de Istorie: Locurile în Fotografie – Situații posibile – studiu de caz. Analiză pe imaginile aduse de participanţii la curs.

Aplicații pe teren asupra subiectelor dezbătute. Elemente de compoziție – trucuri de fotografiere.

Modulul III

Duminică 18 decembrie 2011, ora 10.00 – Muzeul de Istorie: Oameni și locuri – contexte, situații, stări. Despre Fotografia de familie – eveniment – concediu. Studiu de caz, analiză pe imaginile aduse de participanții la curs. Aparatul de fotografiat – obiective – accesorii. Triunghiul Diafragmă – Timp de expunere – Sensibilitate ISO, factorul determinant în realizarea unor imagini reușite.

Fotografia de stradă. Oameni, oameni în relaţii cu locuri, grafisme, subtilități, subînțelesuri, sugestii, combinații posibile (zona centrală a Sucevei).

Modulul IV

Duminică 8 ianuarie 2012, ora 09.00 – Excursie foto – locația se va stabili de comun acord. Aplicarea noțiunilor învăţate la întâlnirile anterioare.

Modulul V

Duminică 15 ianuarie 2012, ora 10.00 – Muzeul de Istorie: Editare primară – programe gratuite de editare a fotografiilor. Pregătirea imaginilor pentru postarea pe internet, pentru print, organizare de Portofoliu. Discuții asupra imaginilor realizate în excursia anterioară.
Fotografia de nuntă. Studiu de caz.

Modulul VI

Duminică 22 ianuarie 2012, ora 09.00 – Fotografia de Arhitectură. Reportajul ca Document – excursie Muzeul satului şi Cetatea Sucevei.

Modulul VII

Duminică 29 ianuarie 2012, ora 10.00 – Muzeul de Istorie: Alte genuri fotografice: Macrofotografia, Eseul fotografic, Fotografia de călătorie (Travel). Despre Compoziția în fotografie. Studii de caz, aplicații. Discuții asupra imaginilor realizate anterior.

Modulul VIII

Duminică 5 februarie 2012, ora 10.00 – Muzeul de Istorie: Fotografia Comercială – Eveniment, Corporate, Produs. Atelier practic. Căi de urmat – studiu de caz.

Discutarea imaginilor pentru expoziția de final de curs.

Încheiere – Deschidere. Căi de urmat după finalizarea cursului.

Duminică 12 februarie 2012, ora 13.00 – Muzeul de Istorie: Vernisaj expoziție de final de curs.

Precizăm că pentru urmarea acestui curs sunt disponibile 15 locuri, preţul cursului fiind de 400 lei.

“Se acordă următoarele reduceri: 150 lei pentru persoane din aceeași familie (pentru 2 locuri achitate). 10% din preț pentru elevi și studenți. Prin tragere la sorți în ziua începerii cursului una dintre persoanele înscrise va urma cursurile gratuit”, menţionează Loredana Bortă în comunicat.

Înscrieri se pot face pe adresa de e-mail: [email protected], iar relaţii se pot obţine chiar de la artistul fotograf Ozolin Duşa, la numărul de telefon: 0722/895.304


Intră acum și în grupul de