Flutur a inaugurat drumul care face legatura intre Pojorata si platoul Masivului Rarau (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Cel mai spectaculos drum turistic din judeţ, după cum a denumit preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, drumul care face legătura între localitatea Pojorata şi platoul Masivului Rarău, a fost inaugurat, marţi, în prezenţa acestuia şi a oficialităţilor locale. Este vorba despre un drum care leagă DN 17 cu Masivul Rărău, cu o lungime de 17 kilometri, construit cu fonduri europene, prin POR. Proiectul, început în urmă cu doi ani, avea termen de finalizare 27 februarie 2012, valoarea proiectului fiind de 32,17 milioane de lei, din care 22,68 milioane de lei contribuţia Uniunii Europene, 3,06 milioane de lei, din partea Guvernului şi 524.559 lei, contribuţia Consiliului Judeţean Suceava.

Şeful administraţiei judeţene a declarat că acest drum face deschiderea dinspre DN 17 spre Masivul Rarău, lucrările presupunând modernizarea a 16,8 kilometri de drum, construcţia a patru poduri, a 39 de podeţe, ziduri de sprijin şi corectarea mai multor torenţi.

Drumul duce până spre Rezervaţia Pietrele Doamnei şi în apropierea staţiei de plecare pentru pârtia de schi ce se construieşte pe Masivul Rarău. Flutur a mai spus că urmează să găsească finanţare şi pentru modernizarea drumului Chiril-Rarău, care face legătura dintre Valea Bistriţei cu Masivul Rarău.

Preşedintele CJ Suceava a subliniat că din 2008, în judeţul Suceava au fost modernizaţi peste 350 de kilometri de drumuri judeţene, reprezentând 30 la sută din reţeaua de drumuri judeţene prin promovarea unui număr de 71 de proiecte cu finanţare europeană, guvernamentală sau locală.


Intră acum și în grupul de