17 persoane din judetul Suceava, cercetate penal pentru o teapa de peste 2,7 milioane de lei data unei banci

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a confirmat rezoluţia de începere a urmăririi penale faţă de nu mai puţin de 17 persoane cu vârste cuprinse între 23 de ani şi 62 de ani pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, complicitate la înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Concret, persoanele care sunt din localităţile Vatra Dornei, Poiana Stampei, Ciocăneşti, Şaru Dornei, Panaci, Iacobeşti şi Dorna Candrenilor, judeţul Suceava, sunt cercetate după ce au dat ţeapă unei bănci sucevene de 2.730.000 de lei.

Potrivit datelor puse la dispoziţie de IPJ Suceava, „în fapt s-a reţinut că cele opt persoane de sex feminin şi nouă bărbaţi, în perioada 2006-2009, cu rea credinţă, au indus în eroare o unitate bancară, folosind adeverinţe de venit şi cărţi de muncă falsificate, obţinând astfel 14 credite bancare în sumă totală de 2.730.000 lei”.

Adeverinţele de venit şi cărţile de muncă folosite cuprindeau date nereale privind salariile şi funcţiile deţinute de suspecţi la mai multe societăţi comerciale din zona Vatra Dornei.

loading...