Provocare lansata de libraria suceveana Carturesti, pentru castigarea unei excursii de doua persoane la Viena. Afla aici termenii competitiei


Intră acum și în grupul de

În 2012 are loc aniversarea a 150 de ani de la naşterea unuia dintre cei mai importanţi artişti austrieci: Gustav Klimt (1862 – 1918). Cu această ocazie, librăria Cărtureşti, situată în incinta Iulius Mall Suceava provoacă amatorii de lectură la un concurs.

„Astfel, cumpărând orice carte aflată în secţiunea Arte şi Arhitectură din librăriile noastre, sau online, pe www.carturesti.ro, în perioada 15 noiembrie – 15 decembrie 2011, puteţi câştiga, prin tragere la sorţi, una din cele 10 excursii de două persoane la Viena”, transmit reprezentanţii librăriei sucevene, într-un comunicat de presă.

Potrivit aceloraşi surse, picturile lui Gustav Klimt, mai ales “Sărutul”, una dintre cele mai renumite opere de artă din lume, reprezintă simbolul unei epoci, marcând începuturile modernismului.

”Anul viitor, Viena aduce omagiu marelui maestru şi cercului său artistic, cel care a pus bazale modernismului vienez şi şi-a pus amprenta pe gândirea şi modul nostru de viaţă, exercitând, totodată, o putere de atracţie nemaipomenită asupra societăţii noastre. În nicio altă parte a lumii nu vor putea fi admirate atât de multe opere ale lui Klimt decât, la Viena”, se arată în document.


Intră acum și în grupul de