Prins cu tigari de contrabanda de peste 44.000 de lei, dupa un control de rutina al politistilor pe drumurile publice


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 37 de ani din municipiul Rădăuţi, judeţul Suceava, a ajuns de la volanul maşinii direct în arestul IPJ după ce a fost oprit în traficul rutier de poliţişti pentru un control de rutină.

Incidentul a avut loc miercuri, în jurul orelor 11:30 pe DN 2E, pe raza comunei, Horodnic de Sus. Potrivit datelor puse la dispoziţie de Biroul de presă din cadrul IPJ Suceava, maşina condusă de bărbatul de 37 de ani, a fost oprită pentru o verificare de rutină de o patrulă de siguranţă publică cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr.3 Marginea, iar cu ocazia controlului, în portbagaj şi pe bancheta autoturismului, au fost descoperite peste 4.800 de pachete de ţigări, provenite din Ucraina, în valoare de aproximativ 440 de milioane de lei vechi.

Şoferul a declarat că a cumpărat ţigaretele de la un bărbat necunoscut cu care s-a întâlnit în comuna Gălăneşti şi avea intenţia de a transporta produsele din tutun în municipiul Rădăuţi pentru revânzare.

Autoturismul a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor, iar ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, faţă de conducătorul auto dispunându-se începerea urmăririi penale sub aspectul infracţiunii de „contrabandă” şi reţinerea acestuia pe bază de ordonanţă pe o perioada de 24 de ore, urmând să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.


Intră acum și în grupul de