Acasă Actualitate Incendiu in prima zi de Craciun, la Manastirea Sihastria Raraului, judetul Suceava

Incendiu in prima zi de Craciun, la Manastirea Sihastria Raraului, judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Un puternic incendiu a izbucnit chiar in prima zi a Craciunului la Manstirea Sihastria Raraului din judetul Suceava. Potrivit informatiilor oferite de ISU Suceava, alarma a fost data imediat la Detasamentul de pompieri Câmpulung Moldovenesc, care a plecat imediat catre locul incendiului cu două autospeciale de stingere.

Cand au ajuns, pompierii militari au gasit transformate intr-un rug acoperişul şi etajul unei anexe din curtea manastirii, existand pericolul permanent ca flacarile sa se extinda la întreaga construcţie, la o clădire administrativă situată în apropiere, la un garaj şi magazia cu lemne.



Dupa aproape cinci ore de lupta cu flacarile incendiul a fost stins, dar nu inainte ca acesta sa distruga acoperişul clădirii, pe o suprafaţă de 60 metri pătraţi si două camere de la etajul construcţiei, pe o suprafaţă de 50 metri pătraţi.

„Din primele cercetări, a rezultat că incendiul a izbucnit din cauza unei lumânări lăsate nesupravegheate, parterul construcţiei avand destinaţia de brutărie, iar etajul este rezervat cazării vizitatorilor”, ne-a declarat purtatorul de cuvant al ISU Suceava, plt.maj. Alin Galeata.

Din fericire, nu s-au inregistrat victime omenesti.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version