Bancnote false de 100 de lei depistate la final de 2011 in judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Angajatul unei benzinării din Suceava a sesizat vineri după-amiază Poliţia că în timp ce făcea monetarul a găsit în casa de marcat o bancnotă falsă de 100 de lei. Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, angajatul a precizat că nu poate da amănunte cu privire la persoana care a plasat bancnota falsă.

Sursa citată mai informează că sâmbătă după amiaza, un bărbat în vârstă de 69 de ani din Fălticeni a sesizat că două persoane pe care nu le cunoaşte i-au plasat o bancnotă falsă de 100 de lei când au cumpărat cinci litri de vin.

Bărbatul susţine că în momentul în care le-a vândut vinul a primit de la una dintre cele două persoane o bancnotă de 100 lei, şi a dat rest 82,5 lei. În scurt timp cealaltă persoană s-a oferit să cumpere şi ea 5 litri de vin, iar în timp ce încerca să achite contravaloarea acestuia tot cu o bancnotă de 100 lei, bărbatul a observat că aceasta prezintă lipit pe unul din margini o folie scotch, în zona sistemului de securizare, creându-i suspiciuni în privinţa autenticităţii acesteia. Imediat, cele două persoane au fugit din curtea locuinţei părţii vătămate, plecând într-o direcţie necunoscută.

Cercetările în cele două cauze au fost preluate de BCCOA Suceava.

IPJ Suceava recomandă cetăţenilor să manifeste vigilenţă atunci când încasează sume de bani şi să efectueze cel puţin o verificare sumară a acestora prin prisma elementelor de siguranţă specifice bancnotelor aflate în uz pe teritoriul României.


Intră acum și în grupul de