Parcarile subterane din centrul Sucevei vor fi date in folosinta mult mai repede decat prevede contractul (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Proiectul de construcţie a celor două parcaje subterane din centrul municipiului Suceava va fi finalizat mult mai repede faţă de data prevăzută în contract, martie 2013, urmând ca cele două parcaje să fie date în folosinţă în acest an, a declarat miercuri primarul Sucevei, Ion Lungu.

În ceea ce priveşte proiectul de reabilitare a unui număr de 14 străzi ce trebuia finalizat la mijlocul anului 2012, edilul-şef sucevean a spus într-o conferinţă de presă că acesta a fost prelungit şapte luni întrucât desemnarea executantului proiectului a fost amânată cu şapte luni din cauza contestaţiilor. El a arătat că în aceste condiţii finalizarea proiectului a fost amânată pentru primăvara anului 2013.

Totodată, Lungu a mai precizat că proiectul de modernizare a iluminatului public, ce trebuia finalizat la 18 decembrie 2011 a fost prelungit cu două luni, perioadă care a fost pierdută din cauza contestaţiilor pentru stabilirea firmei ce execută lucrarea.

Pentru finalizarea construcţiei Centrului Tradiţiilor Bucovinene, termenul de finalizare rămâne cel stabilit în contract, 31 decembrie 2012, a mai spus primarul.

Prin Planul Integrat de Dezvoltare Urbană(PIDU) municipiul Suceava beneficiază de 22 de milioane de euro finanţare din partea Uniunii Europene prin care sunt implementate cinci proiecte.

Cel mai important proiect, de modernizare a zonei centrale a municipiului Suceava, în valoare de nouă milioane de euro, prevede în principal construcţia a două parcaje subterane cu 108 şi 55 de locuri, amenajarea unei piaţete care va primi numele de “Piaţa Ştefan cel Mare” şi reabilitarea pavajului pietonal cu dale din granit.

Alt proiect este cel de reabilitare a iluminatului public în municipiu de la intrarea dinspre Fălticeni spre ieşirea spre Botoşani şi prevede instalarea a 171 de stâlpi noi de iluminat şi 642 de corpuri de iluminat noi, iar al treilea proiect este cel pentru construcţia Centrului Tradiţiilor Bucovinene, care va avea prevăzute spaţii expoziţionale şi spaţii pentru producţia de artizanat.

Un alt proiect, în valoare de cinci milioane de euro prevede reabilitarea a 14 străzi şi modernizarea Parcului Şipote, iar un proiect de creştere a siguranţei şi prevenirea criminalităţii, ce prevede supravegherea spaţiului public din municipiu cu 72 de camere de luat vederi fixe şi 36 de camere mobile, a fost inaugurat în luna mai 2011.


Intră acum și în grupul de