5.500 de straini vor putea lucra in Romania in 2012


Intră acum și în grupul de

Peste 5.000 de străini vor lucra în acest an, cu acte în regulă, pe teritoriul României. Potrivit datelor pe care le deţinem, Oficiul Român pentru Imigrări în conformitate cu HG nr.1261 din 2011, va elibera în anul 2012 un număr de 5.500 autorizaţii de muncă cetăţenilor străini care îndeplinesc condiţiile şi doresc să se încadreze sau să presteze muncă în România.

Conform declaraţiilor oferite de şeful Biroului pentru Imigrări Suceava, comisar Aurel Savin, este vorba despre 3.000 de autorizaţii pentru lucrătorii permanenţi, 700 pentru cei detaşaţi, 1.000 pentru lucrătorii înalt calificaţi, doar 100 pentru sezonieri, alte 200 pentru lucrătorii stagiari, 300 de autorizaţii de muncă pentru sportivi dar şi altele.

„În situaţia în care numărul cererilor pentru eliberarea de autorizaţii de muncă este mai mare decât numărul stabilit, acesta poate fi suplimentat prin Hotărâre a Guvernului, în baza unui memoriu justificativ, la propunerea Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale”, ne-a mai declarat comisar Aurel Savin.

Pe parcursul anului trecut, până la sfârşitul lunii noiembrie, Oficiul Român pentru Imigrări a eliberat un număr de aproape 2.500 de autorizaţii de muncă străinilor. Cei mai mulţi doritori au provenit din state ca Turcia cu peste 500, China 460, Filipine aproape 300 sau Moldova cu 140 .

Autorizaţia de muncă este documentul oficial care dă dreptul străinului, cetăţean al unui stat din afara Uniunii Europene şi Spaţiului Economic European, să desfăşoare activităţi lucrative în România.


Intră acum și în grupul de