Muzeul Bucovinei provoaca artistii din intreaga lume sa participe la un concurs de grafica organizat la Suceava. Afla aici miza competitiei


Intră acum și în grupul de

Muzeul Bucovinei din Suceava, în colaborare cu Biblioteca Bucovinei ‘‘I. G. Sbiera’‘, Asociaţia Româno-Germană Bukowina şi Consiliul Judeţean Suceava organizează anul acesta prima ediţie a Concursului Internaţional de Grafică, cu scopul de a promova arta contemporară şi prietenia între artişti din întreaga lume, informează într-un comunicat de presă Loredana Bortă, PR în cadrul muzeului sucevean.

Potrivit acesteia, artiştii vizuali care vor dori să participe la concurs trebuie, în prima fază, să expedieze online 1-2 imagini cu lucrările lor, până în ziua de 1 aprilie 2012, fără taxă de participare, urmând ca ulterior, din numărul total, membrii juriului să selecteze 54 de artişti pentru o expoziţie de grup. Numele artiştilor aleşi pentru această expoziţie de grup, de la Muzeul Bucovinei, vor fi afişate pe site-ul http://www.muzeulbucovinei.ro pe data de 10 mai 2012, urmând ca după aceea ei să expedieze lucrările originale, până la data de 1 iunie, şi să achite o taxă de participare de 25 de euro, în contul Asociaţiei Româno-Germane Bukowina.

„Numele celor patru finalişti, care vor fi premiaţi, pe criterii de valoare şi originalitate a operelor, vor fi cunoscute în ziua de 1 iunie 2012. Unul dintre ei va fi distins cu marele premiu, Trofeul Bucovinei, în valoare de 1.000 de euro, iar ceilalţi trei cu menţiuni de onoare.

Vernisajul expoziţiei de grup a celor 54 de artişti va avea loc în ziua de 8 iunie 2012, la Muzeul Bucovinei Suceava”, se arată în document.

Din juriul competiţiei vor face parte personalităţi ale artei din toată lumea precum: Constantin Severin, România, artist vizual şi scriitor-preşedinte, Adrian Bayreuther, Germania, artist vizual-membru, Cătălin Alexandru Chifan, România, artist vizual – membru, Patrizia Gucci, Italia, artist vizual şi designer de modă-membru, Harriette Lawler, SUA, artist vizual şi curator-membru, Midori McCabe, Canada/Japonia, artist vizual-membru şi Ovidiu Ambrozie Bortă BOA, România, artist vizual-secretar.

„La concurs pot participa artişti din întreaga lume, indiferent de vârstă şi naţionalitate, iar participantii selectaţi pot dona operele, dacă doresc, Muzeului Bucovinei, urmând să primească un certificat de donaţie”, precizează Loredana Bortă.


Intră acum și în grupul de