Minori prinsi de politisti cu prada in spate, dupa ce au spart un magazin in Radauti


Intră acum și în grupul de

Patru minori din localitatea Straja, judeţul Suceava, sunt cercetaţi penal de către poliţişti după ce au fost prinşi în miezul nopţii fugind cu bunurile furate dintr-un magazin din Rădăuţi.

Cei patru băieţi, cu vârste cuprinse între 11 şi 17 ani, au fost reţinuţi luni, la orele 00:15, de patrulă de siguranță publică din cadrul Poliţiei municipiului Rădăuţi pe strada Mărășești din localitate, pe când “aceştia cărau mai multe bagaje voluminoase şi prezentau un comportament suspect”.

“În urma cercetărilor, s-a stabilit că minorii, în baza unei înțelegeri prealabile, la propunerea celui mai mare dintre ei, suspect de comiterea mai multor furturi prin efracţie aflate pe rolul Biroului investigaţii criminale Rădăuţi, au spart cu un clește gratiile metalice de la o fereastră, precum si lacătul de la ușa de acces și au pătruns în depozitul de la subsolul unui magazin din Piața Hipodrom Rădăuți”, ne-a declarat insp. Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt al IPJ Suceava.

Pentru realizarea furtului, minorii erau dotaţi cu toate sculele necesare, poliţiştii găsind asupra lor o rangă metalică, un cleşte, un cuţit şi un instrument cu diamant pentru tăiat sticla. Ajunşi în interiorul magazinului, minorii au furat tot ce au găsit fiind vorba de alimente şi produse industriale aflate expuse pe rafturi, bunuri a căror valoare se ridică la suma de aproximativ 1.000 de lei.

“Prejudiciul a fost recuperat în totalitate, iar în cauză s-a întocmit dosar penal, ce urmează a fi soluţionat procedural, suspecţii fiind cercetaţi pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale”, a mai adăugat Ionuţ Epureanu.


Intră acum și în grupul de