12 suceveni, victime ale gerului din ultimele zile, au ajuns la Urgente


Intră acum și în grupul de

Temperaturile deosebit de scăzute înregistrate în ultimele zile pe raza judeţului Suceava au adus şi primele victime ale frigului la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean Suceava.

Potrivit cadrelor medicale, doar pe parcursul weekend-ului, au fost înregistrate 12 astfel de cazuri, fiind vorba în totalitate de cazuri sociale. Acestea au fost aduse la principala unitate sanitară din judeţ de către patrulele organelor de ordine care i-au descoperit pe oameni îngheţaţi de frig prin diferite locuri sau de ambulanţele solicitate să intervină la cererea locuitorilor.

Potrivit declaraţiilor oferite de purtătorul de cuvânt al Spitalului “Sf. Ioan cel Nou” Suceava, dr. Tiberius Brădăţan, din cele 12 cazuri, cel mai grav se referă la un pacient în stare gravă din municipiul Rădăuţi. Este vorba despre un tânăr de 33 de ani din localitate adus cu degerături de gradul 2 si 3 la membrele superioare si inferioare, care acum se află internat în secţia de terapie intensivă.

Pentru celelalte persoane, după acordarea îngrijirilor medicale de specialitate s-a luat decizia transferării lor la “Centrul de noapte pentru persoanele nevoiaşe” de la Biserica Sfânta Vineri din municipiul Suceava, unde oamenii au beneficiat de o masă caldă, ceaiuri şi un loc de dormit.

“Având în vedere faptul că au fost anunţate şi în continuare temperaturi deosebit de scăzute ce pot atinge şi valoarea de -27 de grade, la nivelul UPU Suceava a fost delegat permanent un cadru medical ce preia astfel de cazuri pentru rezolvarea lor în cel mai scurt timp posibil”, ne-a mai declarat dr. Tiberius Brădăţan.

La rândul său, prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, a anunţat că în următoarele zile, cât se menţine gerul, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Suceava şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Bucovina” al judeţului Suceava vor asigura ambulanţe, care între orele 21.00 – 1.00 vor verifica zonele cunoscute ca fiind frecventate de persoane fără adăpost, pe care să le transporte la adăposturile special amenajate în acest sens.

În cazul în care persoane fără adăpost, care nu au nevoie de asistenţă medicală de urgenţă, se vor prezenta la Unitatea de Primiri Urgenţe, personalul medical va anunţa Serviciul de Ambulanţă, care le vor prelua şi transporta la adăposturile special amenajate.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a precizat că atât echipajele Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava, cât şi cele ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, în colaborare cu poliţia locală, vor intensifica controalele în zonele cunoscute ca fiind frecventate de persoane fără adăpost, solicitând la nevoie sprijin medical, iar transportul, la adăposturile amenajate, al persoanelor identificate va fi asigurat cu ambulanţe.

Prefectul menţionează că au fost luate măsuri la nivelul localităţilor în vederea cazării, la nevoie, a persoanelor fără adăpost şi a asigurat populaţia că, în judeţ, au fost dispuse toate măsurile care să permită monitorizarea şi intervenţia operativă, în caz de necesitate.


Intră acum și în grupul de