Recital exceptional de pian marca Francisca Lorelei Ráncz, pe scena Colegiului de Arta „Ciprian Porumbescu” din Suceava


Intră acum și în grupul de

Sala Auditorium din cadrul Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava va găzdui joi, 2 februarie 2012, de la ora 18.30, un recital de pian susţinut de pianista Francisca Lorelei Ráncz, venită special de la Cluj-Napoca, informează într-un comunicat de presă, Ciprian Gagiu, profesor de pian în cadrul reputatului liceu sucevean.

„Născută în 3 octombrie 1970, într-o familie de oameni culţi din Braşov, Francisca Lorelei Ráncz este atrasă încă de mică de armoniile şi de culorile muzicii clasice şi mai ales baroce. A absolvit Liceul de Artă din Oradea – specializarea pian, apoi a studiat în continuare pianul şi orga la Academia de Muzică << Gheorghe Dima >> din Cluj-Napoca, unde a absolvit cu brio.

În 1998 a participat la Masterclass din Pécs-Ungaria. Actualmente, predă pianul şi este corepetitor la Liceul de Muzică << Sigismund Toduţă >> din Cluj şi organistă la Biesrica Creştină Reformată. Cunoaşte trei limbi (germană, engleză, maghiară). Susţine concerte şi recitaluri atât în ţară, cât şi în străinatate, având repertorii vaste şi diverse. Compozitorii săi preferaţi sunt: Franz Liszt, J.S.Bach, W.A.Mozart, F.Chopin, Bella Bartok, L.W.Beethoven”, se arată în document.

Potrivit sursei menţionate mai sus, în cadrul recitalului pe care îl va susţine la Suceava, artista va interpreta piese compuse de Liszt şi Chopin.

Intrarea la spectacol este liberă.


Intră acum și în grupul de