Modernizarea drumurilor prin PNDI in Suceava, scoasa din nou la licitatie


Intră acum și în grupul de

Modernizarea unor drumuri de interes judeţean şi local din judeţul Suceava prin PNDI a fost scoasă din nou la licitaţie de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT). Prima licitaţie pentru lucrări de modernizare a unor drumuri prin PNDI, organizată anul trecut de MDRT, prevedea un pachet de lucrări în judeţele Suceava şi Botoşani şi a fost câştigată în vara anului trecut de asocierea formată din Tehnostrade şi Spedition UMB, ce urma să execute lucrările contra sumei de 551,998 milioane de lei, fără TVA.

Potrivit unor surse din administraţia judeţeană suceveană, câştigătorul licitaţiei a renunţat la acest contract întrucât nu a găsit finanţare, iar pachetul iniţial, cu lucrări în Suceava şi Botoşani a fost împărţit în două, astfel încât vor fi scoase la licitaţie, separat lucrările de modernizare a drumurilor din cele două judeţe.

Potrivit noului anunţ publicat de MDRT în 28 ianuarie pe Sistemul electronic de achiziţii publice (SEAP), contractul pentru modernizarea drumurilor din judeţul Suceava are o valoare estimată de 360.456.451,61 lei, fără TVA, lucrările urmează să fie finalizate în 108 luni începând de la data atribuirii contractului, iar ofertele vor fi deschise în data de 14 martie 2012.

PNDI este cel mai mare program de investiţii în infrastructura publică derulat în România în ultimii 20 de ani, fiind gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi Ministerul Mediului şi Pădurilor. Programul se va derula în perioada 2011-2013, iar lucrările se finanţează în primă etapă din banii constructorilor, urmând ca din 2013 statul să deconteze eşalonat lucrările prestate până în 2020.


Intră acum și în grupul de