Adrem Invest mai amana cu doua luni inceperea lucrarilor la noua centrala termica din Suceava


Intră acum și în grupul de

Construcţia noii centrale termice a municipiului Suceava a fost din nou amânată.

Potrivit Ziarului Financiar, reprezentanţii Adrem Invest, compania românească specializată în ingineria industrială si energetică care se va ocupa de lucrările de construcţie a noii centrale de la Suceava, spun că sunt într-o oarecare întârziere cu planurile, în contextul în care lucrările trebuia demarate în februarie anul acesta, unul dintre motive fiind schimbările de ordin tehnic intervenite.

Astfel, dacă iniţial centrala trebuia să aibă şi un grup pe gaze, acum au decis ca întreaga unitate să funcţioneze exlcusiv pe biomasă (lemn şi alte culturi enegretice – n. red.). Circa 20% din valoarea investiţiei va fi asigurată din fondurile proprii ale Adrem Invest, iar restul va fi finanţare externă.

“Suntem în curs de semnare a contractului de finanţare. Trebuia să începem în februarie, dar nu vom începe mai devreme de aprilie pentru că încă se lucrează la conceptul tehnic. La finalul lunii mai credem că vom semna contractul de finanţare, iar în 2013 proiectul ar trebui finalizat”, a precizat Adrian Bodea, preşedinte Adrem Invest, arată Ziarul Financiar.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a semnat, în luna mai 2011, cu directorul firmei Adrem Invest Bucureşti, Adrian Bodea, contractul pentru construirea unei noi centrale termice şi înfiinţarea unei noi societăţi de termoficare care va asigura agentul termic pentru municipiul Suceava, investiţie de 65 de milioane de euro.

Edilul-şef sucevean a apreciat că va fi realizată o investiţie prin care să fie asigurat un serviciu civilizat de termoficare, menţionând că Adrem Invest va fi producătorul de energie termică, iar municipalitatea se va ocupa de transportul şi distribuţia energiei termice.

Primarul Sucevei a susţinut în ultimii ani că este necesară o nouă centrală termică, dimensionată la actuala piaţă de energie termică din municipiu, întrucât centrala actuală este mult prea mare, iar costurile ridicate ale acesteia determină un preţ mare pentru gigacaloria furnizată în sistemul centralizat de termoficare.


Intră acum și în grupul de