Viceprimarul Harsovschi face apel la suceveni sa isi curete zapada din fata locuintelor. Tot aici afli daca utilajele de deszapezire fac fata la Suceava


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi face apel la simţul civic al populaţiei din municipiu, semnalând cetăţenilor să contribuie la curăţarea zonelor în care locuiesc, precum şi a trotuarelor din faţa imobilelor în care îşi desfăşoară zilnic activitatea, pentru faptul că deocamdată utilajele de deszăpezire nu au reuşit să ajungă pe străduţele din cartierele sucevene.

„La ora actuală, cele 17 utilaje pe care le avem în dotare pentru activitatea de deszăpezire, alături de cele 3 utilaje cu care transportăm deşeurile la groapa de gunoi de la Botoşani, lucrează fără oprire. Avem străzi de gradul zero (principalele artere de circulaţie) şi străzi de gradul unu (în cartiere) în care se ajunge mai greu. În week-end-ul care tocmai a trecut au fost realizate 18 treceri cu materiale antiderapante, de la un capăt la altul al oraşului. Reamintesc că Suceava are 184 de km de străzi şi peste 250 de km de trotuare. Pe această cale fac un apel la cetăţenii Sucevei să contribuie la curăţarea ţurţurilor şi a zonei în care locuiesc”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Lucian Harşovschi.

Acesta a explicat că traficul de pe străzile din municipiu este îngreunat şi din cauza TIR-urilor care momentan nu pot circula pe centură.

Viceprimarul a arătat că Primăria Suceava plăteşte, în baza contractului de deszăpezire, câte 30 lei/metru pătrat pentru curăţarea străzilor de gradul zero, respectiv câte 18 lei/metru pătrat pentru curăţarea străzilor de gradul unu.

Precizăm că meteorologii au emis o nouă actualizare a Codului galben de vreme rea pentru intervalul 5 – 8 februarie 2012 în judeţul Suceava. În această perioadă sunt vizate noi căderi de precipitaţii sub formă de ninsoare la care se vor adăuga intensificări ale vântului, viscol şi polei. Indicele de răcire va atinge izolat în judeţ, pragul critic.


Intră acum și în grupul de