Doar 28 de unitati scolare din judetul Suceava si-au intrerupt marti activitatea. Programul scolilor si gradinitelor va fi analizat zilnic din cauza gerului


Intră acum și în grupul de

Din cele 40 de unităţi şcolare care au solicitat în cursul zilei de luni, suspendarea activităţii, doar 28 au fost închise (14 şcoli şi 14 grădiniţe), fiind afectaţi un număr de 2.772 copii, informează Prefectura Suceava, într-un comunicat de presă.

„Condiţiile meteorologice din ultimele 24 de ore au permis reluarea parţială a cursurilor în şcolile sucevene, care în prealabil au solicitat în data de 6 februarie, suspendarea activităţii şcolare. Totodată, marţi, 7 februarie 2012 au funcţionat 31 de unităţi şcolare cu un program adaptat, în sensul că orele au început la 09.00, iar durata orei de curs a fost redusă la 30 de minute”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, programul unităţilor de învăţământ va fi analizat zilnic şi se vor dispune măsuri, având în vedere că a fost emisă o avertizare Cod Galben de ger pentru intervalul 8-12 februarie 2012, valabilă şi pentru judeţul Suceava.

“Prefectul Sorin Arcadie Popescu solicită preşedinţilor comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă să acorde asistenţă pentru oamenii cei mai vulnerabili la temperaturile scăzute şi totodată să acorde o atenţie maximă, pentru asigurarea funcţionării corespunzătoare a serviciilor publice de producere şi furnizare a agentului termic pentru încălzirea locuinţelor şi a instituţiilor publice (şcoli, creşe, grădiniţe, unităţi sanitare), de alimentare cu energie electrică, apă, gaz metan şi salubrizare”, se mai arată în comunicatul Prefecturii Suceava.


Intră acum și în grupul de