Biroul Francez de la Suceava isi incepe joi activitatea. Detalii aici


Intră acum și în grupul de

Biroul Francez care funcţionează la Casa Prieteniei din Suceava de la finele săptămânii trecute va găzdui joi, 9 februarie 2012, de la ora 16.00, prima activitate la care sunt invitaţi să participe profesorii de limba franceză din Suceava, informează într-un comunicat de presă, Roxana Bondar şi Adriana Candrianu, voluntare în cadrul Biroului Francez.

„Activitatea va avea loc cu sprijinul Asociaţiei Române a Profesorilor de Franceză (ARPF) şi propune întâlnirea profesorilor de limba franceză din şcolile municipiului Suceava şi din localităţile limitrofe. Scopul acestei întâlniri este prezentarea programului manifestărilor organizate de Biroul Francez dar şi dezbaterea rolului pe care acesta îl va juca pentru dezvoltarea economiei şi culturii locale. Se va analiza oportunitatea organizării unor activităţi diverse: cursuri de limbă franceză în funcţie de nevoile celor interesaţi, întâlniri cu/între factorii economici francofoni, dezbateri de idei, conferinţe, proiecţii de filme, seri de lectură, jocuri şi concursuri, manifestări teatrale etc. În aşteptarea lectorului francez va fi avută în vedere lărgirea echipei acestui Birou prin cooptarea de voluntari de toate vârstele şi profesiile. Întâlnirea va fi moderată de conferenţiar univ. dr. Simona-Aida Manolache din cadrul Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării din Universitatea << Ştefan cel Mare >> Suceava”, se arată în document.

Totodată, joi, 16 februarie 2012, la Casa Prieteniei, vor debuta “Serile de Film Francez” cu prima proiecţie.

Biroul Francez din Casa Prieteniei de la Suceava a fost inaugurat săptămâna trecută în prezenţa lui Stanislas Pierret, consilier de cooperare şi acţiune culturală la Ambasada Franţei în România, director al Institutului Francez din România şi a domnului José-Maria Queiros, director al Institutului Regional Francez din Iaşi.


Intră acum și în grupul de