S-a inchis supermarketul PROFI din Suceava! Ramane de vazut pentru cat timp


Intră acum și în grupul de

Singurul supermarket din zona centrală a Sucevei, deschis în data de 27 iulie 2011 în locul fostului restaurant Central, şi-a închis luni dimineaţă porţile.

Posibilitatea închiderii lanţului de magazine PROFI din toată ţara (în număr de 108, la sfârşitul anului trecut) a apărut în urma anunţului postat pe site-ul oficial al reprezentanţei, având ca urmare un lung şir de speculaţii apărute în presa naţională.

Redăm integral comunicatul de presă postat la data de 7 februarie 2012 pe site-ul PROFI:

“Săptămâna asta, Profi Rom Food trece printr-o radicală lichidare de stocuri, acestea vânzându-se la preţuri adesea cu 70 la sută sub cel normal, şi scăzând cu repeziciune în toată ţara.

Dunga neagră de pe panourile PROFI completează accesoriile negre purtate discret de angajaţii magazinelor, iar rafturile marcate cu negru şi alb semnalizează unde se află cele mai bune preţuri, dar parcă şi anunţă un sfârşit imediat.

<< Produsele sunt extrem de ieftine în această săptămână după care, pe 13 februarie, toate magazinele reţelei se inchid >> , a declarat directorul general PROFI Rom Food, Pawel Musial. Unele dintre ele se vând la doar 30% din pret, altele la 80% si, în general, acum e momentul când cumparatorul înţelept ştie că dă lovitura şi are motive să se bucure.

În ultimele zile s-a discutat foarte mult despre motivul care a determinat magazinele să adopte o mişcare atât de radicală. << Deocamdată nu avem nimic de declarat în afară de faptul că ne sfătuim clienţii să se bucure de această ocazie cât încă mai pot! >> , a declarat Pawel Musial, căruia îi place, pe de altă parte, să-l citeze pe Mark Twain: << Articolele despre moartea mea au fost cât se poate de exagerate! >>”.

Precizăm că în intervalul 6-12 februarie 2012, supermarket-ul PROFI din Suceava a avut reduceri de 70% la: dulciuri, băuturi, produse băcănie, conserve, detergenţi şi cosmetice.

Întrebat vineri dacă reprezentanţa PROFI de la Suceava îşi va închide definitiv porţile, un responsabil din cadrul magazinului a declarat: „Faptul că PROFI s-ar închide este o speculaţie răspândită în presă, o zvonistică. Această lichidare de stoc de 70% este una normală. Şi săptămâna viitoare vom avea marfă pe rafturi pentru clienţii noştri”.

Surse neoficiale susţin însă că închiderea temporară a magazinului nu este decât o strategie de marketing, dovadă stând şi faptul că pe geamurile supermarket-ului nu există niciun anunţ informativ destinat clienţilor fideli ai magazinului.

Luni dimineaţă, zeci de suceveni au sesizat faptul că uşile singurului supermarket din zona centrală erau închise şi că panoul publicitar de la intrare era acoperit cu o folie de plastic de culoare neagră.

„Dacă este adevărat că s-a închis, mă declar extrem de dezamăgită. Deschiderea acestui magazin a fost benefică mai ales pentru oamenii în vârstă care locuiesc în această zonă a oraşului, scutindu-i de deplasarea la un hipermarket sau chiar la piaţă”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Mia D., pensionară în vârstă de 69 de ani.

Precizăm că duminică seară, în jurul orei 21.00, magazinul PROFI din Suceava era destul de aglomerat şi rafturile pline de marfă.

Potrivit unor surse neoficiale, magazinul îşi va relua activitatea marţi, 14 februarie 2012.

Rămâne de văzut.


Intră acum și în grupul de