Gerul inregistrat la Suceava a determinat o crestere alarmanta a incendiilor


Intră acum și în grupul de

Temperaturile extreme înregistrate în ultima perioadă pe raza judeţului Suceava au dus la suprasolicitarea mijloacelor de încălzire, în special sobele în mediul rural, înregistrându-se totodată şi o creştere alarmantă a numărul incendiilor.

Conform datelor pe care le deţinem, numai pe parcursul zilei de duminică în judeţ au fost înregistrate patru incendii care au avut drept cauză aprinderea materialelor inflamabile aflate în apropierea sobelor, jarul căzut din acestea sau din cauza coşurilor de fum deteriorate.

Potrivit datelor oferite de biroul de presă din cadrul ISU Suceava primul incident a fost semnalat în jurul prânzului în satul Teşna, comuna Coşna, cel de-al doilea în localitatea Dumbrăveni, iar celelalte două în Vicovu de Sus şi Câmpulung Moldovenesc.

Cel mai puternic incendiu a fost înregistrat în satul Dumbrăveni, comuna Râşca, pentru localizarea şi stingerea flăcărilor fiind nevoie de intervenţia a patru autospeciale aparţinând Detaşamentului de pompieri Fălticeni şi Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale comunelor Râşca şi Bogdăneşti.

În urma incendiului, s-au transformat în scrum adăpostul de animale din gospodărie, un atelier de tâmplărie şi circa 3 mc de lemne de foc, pe lângă utilajele din atelier fiind afectate de flăcări şi două autovehicule, un VW Golf şi un Aro 10.

Din fericire, în nici unul dintre incidente nu s-au înregistrat victime omeneşti.


Intră acum și în grupul de