Municipalitatea suceveana ia in calcul parteneriatul public-privat pentru construirea unui complex sportiv (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Municipalitatea suceveană va aştepta în zadar finanţare de la Guvern pentru proiectul de construcţie a unui complex sportiv la marginea municipiului reşedinţă de judeţ, a declarat miercuri primarul Sucevei, Ion Lungu, arătând că ia în calcul ca investiţia să fie făcută în parteneriat public-privat. Potrivit edilului-şef al oraşului, pentru construcţia unui complex sportiv, ce să conţină un stadion, sală polivalentă, bazine de înot, terenuri de antrenament, există deja terenul necesar, o suprafaţă de 12 hectare la marginea oraşului, dar că finanţarea va trebui asigurată, cel mai probabil, din fonduri private.

Lungu a precizat că în cadrul unui parteneriat public-privat, investitorul va primi terenul de aproximativ două hectare, unde este în prezent stadionul municipiului, în apropierea Primăriei, pentru un proiect imobiliar. „Amortizarea unei astfel de investiţii nu se face din vânzări de bilete. Trebuie să punem într-o ecuaţie această investiţie cu stadionul actual. Trebuie să fim curajoşi şi să găsim o variantă privată pentru acest complex sportiv”, a spus Lungu.

El a arătat că investiţia pentru întregul complex sportiv este de minim 50 de milioane de euro şi că pentru construcţia sălii polivalente a fost aprobat proiectul tehnic şi studiul de fezabilitate.

Totodată, el a precizat că desfiinţarea actualului stadion va fi făcută doar după ce noul stadion va fi dat în folosinţă. Actualul stadion, situat în apropierea sediului Primăriei nu dispune de autorizaţie de funcţionare, iar împreună cu construcţiile aferente se întinde pe o suprafaţă de aproape două hectare.


Intră acum și în grupul de