Vineri are loc primul tur de alegeri pentru functia de rector al Universitatii “Stefan cel Mare” din Suceava


Intră acum și în grupul de

Primul tur al alegerilor pentru functia de rector al Universităţii “Ştefan cel Mare” (USV) din Suceava va avea loc vineri, 17 februarie 2012, la biroul electoral din incinta instituţiei sucevene de învăţământ superior.

Pentru funcţia de rector al USV, în data de 3 februarie 2012, şi-au depus candidatura două cadre didactice, în persoana prof. univ. dr. ing. Valentin Popa şi a prof. univ. dr. ing. Aurel Burciu, care este şi prorector al instituţiei sucevene de învăţământ superior.

În cazul în care nu se vor întruni 50% plus unu voturi, se va organiza un al doilea tur al alegerilor, care va avea loc în data de 20 februarie, urmând ca pe 22 februarie să fie anunţat oficial câştigătorul alegerilor.

Pentru mandatul 2012-2016, alegerea rectorului se efectuează prin votul universal, direct şi secret al tuturor cadrelor didactice şi de cercetare titulare din cadrul USV şi al reprezentanţilor studenţilor din Senat, precum şi din Consiliile Facultăţilor, în conformitate cu rezultatul referendumului privind desemnarea acestuia.

Reamintim că Senatul universităţii a hotărât ca întreg procesul electoral să fie gestionat de trei comisii electorale şi de un birou electoral.

În data de 23 februarie, va avea loc depunerea şi rezolvarea contestaţiilor la alegerile pentru funcţia de rector.


Intră acum și în grupul de