Batrana inselata cu aproape 7.000 de lei prin schema premiului pe telefonul mobil


Intră acum și în grupul de

Sucevenii nu se învaţă minte şi pace! O femeie de 62 de ani din municipiul reşedinţă de judeţ a rămas fără aproape 70 de milioane de lei vechi după ce a crezut că a câştigat marele premiu.

Totul s-a petrecut în ciuda numeroaselor notificări trimise de societăţile de servicii telefonice prin care anunţă faptul că nu organizează astfel de concursuri şi a numeroaselor cazuri relate de mass-media cu privire la acest tip de înşelăciune.

Bătrâna a fost convinsă de persoane necunoscute să cheltuie în doar trei zile nu mai puţin de 5.000 de lei şi 400 de euro.

„Din verificările poliției a reieşit faptul că reclamanta este abonată la o firmă de telefonie mobilă, iar pe 21 februarie a fost sunată pe telefonul mobil, de o persoană care s-a prezentat ca fiind angajat al acestei societăţi şi a anunţat-o că a fost desemnată câştigătoarea unui premiu de fidelitate, în valoare de 3.000 Euro. Pentru ai câştiga încrederea, reclamanta a mai fost apelată de pe alte numere, iar persoanele cu care a discutat au asigurat-o că este câştigătoarea premiului şi sub pretextul achitării unor comisioane, au determinat-o să cumpere cartele telefonice în valoare de 5.000 lei şi să comunice codurile de reîncărcare” ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, insp. Ionuţ Epureanu.

Ca şi cum nu ar fi fost de ajuns, în ziua următoare, folosindu-se de aceleaşi pretexte, femeia a fost determinată să trimită suma de 400 euro, printr-un serviciu de specialitate, fiind de asemenea asigurată, că în perioada următoare va intra în posesia premiului.

Degeaba a aşteptat marele premiu pentru că după ce a trimis banii bătrâna nu a mai fost sunată şi nici nu a mai putut apela numerele telefonice de pe care a fost contactată, motiv pentru care a apelat firma de telefonie, ocazie cu care şi-a dat seama că a fost înşelată.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „înşelăciune”, cercetările fiind continuate de polițiștii Biroului Investigații Criminale Suceava în vederea identificării autorilor.


Intră acum și în grupul de