Acasă Actualitate Batrana inselata cu aproape 7.000 de lei prin schema premiului pe telefonul...

Batrana inselata cu aproape 7.000 de lei prin schema premiului pe telefonul mobil


Intră acum și în grupul de

Sucevenii nu se învaţă minte şi pace! O femeie de 62 de ani din municipiul reşedinţă de judeţ a rămas fără aproape 70 de milioane de lei vechi după ce a crezut că a câştigat marele premiu.

Totul s-a petrecut în ciuda numeroaselor notificări trimise de societăţile de servicii telefonice prin care anunţă faptul că nu organizează astfel de concursuri şi a numeroaselor cazuri relate de mass-media cu privire la acest tip de înşelăciune.



Bătrâna a fost convinsă de persoane necunoscute să cheltuie în doar trei zile nu mai puţin de 5.000 de lei şi 400 de euro.

„Din verificările poliției a reieşit faptul că reclamanta este abonată la o firmă de telefonie mobilă, iar pe 21 februarie a fost sunată pe telefonul mobil, de o persoană care s-a prezentat ca fiind angajat al acestei societăţi şi a anunţat-o că a fost desemnată câştigătoarea unui premiu de fidelitate, în valoare de 3.000 Euro. Pentru ai câştiga încrederea, reclamanta a mai fost apelată de pe alte numere, iar persoanele cu care a discutat au asigurat-o că este câştigătoarea premiului şi sub pretextul achitării unor comisioane, au determinat-o să cumpere cartele telefonice în valoare de 5.000 lei şi să comunice codurile de reîncărcare” ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, insp. Ionuţ Epureanu.

Ca şi cum nu ar fi fost de ajuns, în ziua următoare, folosindu-se de aceleaşi pretexte, femeia a fost determinată să trimită suma de 400 euro, printr-un serviciu de specialitate, fiind de asemenea asigurată, că în perioada următoare va intra în posesia premiului.

Degeaba a aşteptat marele premiu pentru că după ce a trimis banii bătrâna nu a mai fost sunată şi nici nu a mai putut apela numerele telefonice de pe care a fost contactată, motiv pentru care a apelat firma de telefonie, ocazie cu care şi-a dat seama că a fost înşelată.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „înşelăciune”, cercetările fiind continuate de polițiștii Biroului Investigații Criminale Suceava în vederea identificării autorilor.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version