Un control inceput anul trecut la o societate suceveana s-a terminat cu amenda de 50.000 de lei si alte 20 de milioane confiscate


Intră acum și în grupul de

O amendă în cuantum de 50.000 de lei şi alte nu mai puţin de 20 de milioane de lei confiscate. Acesta este rezultatul unui control demarat de Direcţia Judeţeană pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Suceava pe parcursul anului trecut şi finalizat miercuri la o societate comercială suceveană care are ca obiect principal de activitate intermedierile în comerţul cu combustibili, minereuri, metale şi produse chimice pentru industrie.

Potrivit datelor puse la dispoziţie de Compartimentul de informare publică din cadrul DRAOV Iaşi prin insp.princ. Liana Barbu, „obiectul controlului a constat în verificarea modului de achiziţie, deţinere şi comercializare a produselor energetice, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat că în perioada noiembrie 2009 – octombrie 2011, societatea a comercializat cantitatea de aproape 1.800.000 litri autogas (tip GPL auto), în valoare de peste 4 milioane de lei şi mai mult de 6,3 milioane litri propan, în valoare de peste 16 milioane de lei, fără a deţine atestatul de înregistrare referitor la comercializarea angro de produse energetice prin punctul de lucru situat în municipiul Suceava”.

Conform legislaţiei în vigoare, autoritatea vamală a sancţionat societatea cu amendă în cuantum de 50.000 lei şi ca sancţiune complementară s-a dispus confiscarea sumei de 20,4 milioane lei rezultată din vânzarea produselor.


Intră acum și în grupul de