Primaria Suceava conteaza pe sprijinul asociatiilor de proprietari in campania de curatenie a orasului (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Conducerea administraţiei publice locale sucevene speră într-un ajutor consistent din partea Asociaţiilor de proprietari de pe raza municipiului reşedinţă de judeţ în campania de curăţenie de primăvară pe care municipalitatea a demarat-o deja în aşteptarea sărbătorilor pascale.

“Ne dorim ca şi anul acesta, Asociaţiile de proprietari din Suceava să vină cu un aport important în campania de înfrumuseţare a oraşului, aşa cum au făcut-o de fiecare dată. Şi anul acesta, va fi organizat un concurs între cele mai implicate asociaţii, dar criza ne obligă să acordăm drept premii doar diplome”, a declarat viceprimarul Sucevei, Lucian Harşovschi.

Rugămintea de sprijinire a acţiunii a fost lansată de viceprimarul oraşului în cadrul întâlnirii de marţi cu conducerile asociaţiilor din municipiu. De altfel, aceasta a fost prima întâlnire între conducerea Primăriei şi noile Consilii de Administraţie a acestora, după finalizarea perioadei de alegeri derulată pe parcursul primelor două luni a acestui an în toate cele 105 asociaţii care îşi derulează activitatea în Suceava.

“De acum, locuitorii municipiului reşedinţă de judeţ vor trebui ca cel puţin un an de zile, să găsească o soluţie de rezolvare a problemelor lor locative de la conducerile Asociaţiilor şi apoi să vină la Primărie”, ne-a declarat la finele întâlnirii, Lucian Harşovschi, care totuşi nu şi-a putut ascunde dezamăgirea cu privire la participarea sucevenilor la şedinţele organizate afirmând că “din păcate, doar aproape 15% din reprezentanţii celor peste 34.500 de locuinţe existente în oraş au luat parte la adunările asociaţiilor. “Este ceva mai bine, dar mai avem mult de muncă până când vom ajunge la un procent de 40 – 45%”, a spus viceprimarul Sucevei.

În urma alegerilor, doar 12 dintre asociaţiile de proprietari şi-au modificat structura de conducere, în restul cazurilor fiind realese vechile birouri existente. În acelaşi timp, opt dintre asociaţii au aprobat majorarea remuneraţiilor pentru membrii consiliilor de conducere, iar în alte trei cazuri, acestea au fost micşorate.


Intră acum și în grupul de