49 de ani de invatamant superior, sarbatoriti la Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Universitarii suceveni au celebrat miercuri, în cadrul întâlnirii festive a Senatului, 49 de ani de invatamant superior.

La eveniment au participat atât fostul rector al USV, prof. univ. dr. ing. Adrian Graur, care a fost şi moderatorul evenimentului, cât şi noul rector al instituţiei de învăţământ superior, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, alături de invitaţii speciali – membrii Consorțiului Universităților Bucovinene, Universitatea Yurii Fedkovici și Universitatea de Stat Bucovineană de Medicină, ambele din Cernăuți.

“În urmă cu 49 de ani, în partea sud a Bucovinei, ideea de Universitate prindea rădăcini. Lua fiinţă un institut pedagogic care a însemnat pe parcursul mai multor ani evoluţie, dezvoltare, ajungând ulterior la a obţine statutul de Universitate. Noi am căpătat statutul de Universitate ca urmare a evoluţiilor pe care le-am obţinut, la data de 7 martie 1990. Consider că în ultimii ani am reuşit împreună cu întreaga comunitate academică locală să facem ca ideea de universitate să se materializeze în performanţe notabile în domeniile educaţiei şi cercetării, căpătând de-a lungul vremii recunoaştere naţională şi internaţională”, a declarat Adrian Graur.

Fostul rector a amintit de poziţiile onorabile obţinute de USV de-a lungul ultimilor ani, în cadrul clasamentelor naţionale şi internaţionale. “În anul 2008, Universitatea primea din partea Agenţiei Naţionale de Asigurare a Calităţii Certificatul << Grad de încredere ridicat >> . În anul 2013 urmează să fim supuşi unei noi evaluări, iar provocarea este foarte mare. Avem o producţie ştiinţifică care se găseşte pe un trend ascendent. După clasamentele Ad Astra, în perioada 2006-2010 USV a fost clasată pe locul 25 dintre cele 49 de universităţi publice din România, iar în primele zece luni ale anului 2011, a fost situată pe locul 20”, a reamintit Graur.

În cadrul festivităţii a urmat înmânarea medaliilor de aur ale Universității “Ștefan cel Mare” din Suceava profesorilor care au făcut performanţă în cadul instituţiei, fiecare în domeniul său de activitate. În cadrul aceleiaşi manifestări, profesorii şi studenţii USV au avut ocazia să asiste la lansarea volumului “Decalog în dialog”, semnată de conf. univ. dr. Carmen Cornelia Balan.

Acţiunile dedicate celebrării „Zilelor USV” se vor încheia joi, 8 martie 2012, la ora 18.00, când pe scena din Auditorium Joseph Schmidt se va juca piesa „Visul unei nopţi de vară”, de William Shakespeare.

Universitatea din Suceava s-a infiintat in 1963, ca Institut Pedagogic de 3 ani, s-a transformat in Institut de Invatamant Superior in 1976, cu dublu profil, universitar si tehnic, iar din 1990 functioneaza ca universitate in baza Hotararii Guvernului Romaniei nr. 225 / 7 martie 1990.


Intră acum și în grupul de