Tigari de 400 de milioane de lei vechi, confiscate de politistii de frontiera dupa o urmarire de aproximativ 2 kilometri (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Brodina au reuşit pe parcursul zilei de joi o captură de ţigări de contrabandă în valoare de 400 de milioane de lei vechi, după ce au fost nevoiţi să urmărească un traficant aproape 2 kilometri pe drumurile din judeţ.

Potrivit comisar Ilie Poroch, purtător de cuvânt în cadrul STPF Suceava, totul s-a petrecut după ce poliţiştii de frontieră au efectuat semnalul regulamentar pentru a opri la control pe DJ 209 G, un autoturism marca Audi A8 suspect că ar transporta ţigări de contrabandă.

„Conducătorul auto a ignorat însă semnalele organelor de ordine demarând în trombă spre localitatea Vicovu de Sus. În acel moment, lucrătorii noştri au trecut la urmărirea suspectului folosind semnalele acustice şi luminoase, iar după aproximativ 2 km, s-a reuşit blocarea maşinii şi imobilizarea şoferului”, ne-a declarat Ilie Poroch.

Soferul a fost identificat ca fiind un tânăr de 22 de ani din localitatea Brodina, judeţul Suceava, iar în urma controlului efectuat asupra maşinii au fost descoperite 9 colete ce conţineau 4.500 de pachete cu ţigări provenite din Republica Moldova.

„În continuarea cercetărilor s-a constatat că la activitatea de contrabandă a participat şi un alt tânăr în vârstă de 28 de ani, domiciliat în aceeaşi localitate în cauză, poliţiştii de frontieră efectuând cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă”, ne-a mai spus Ilie Poroch.

Pe numele şoferului a fost emisă ordonanţă de reţinere pe 24 de ore şi urmează a fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Întreaga cantitate de ţigări în valoare de peste 40.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de 12.000 lei a fost indisponibilizat la sediul SPF Brodina în vederea continuării cercetărilor.


Intră acum și în grupul de