Talhar din Mehedinti, prins de politisti cu focuri de arma in Falticeni, judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Un hoţ de poşete care a acţionat de mai multe ori pe parcursul acestei luni pe raza municipiului Fălticeni, judeţul Suceava, a fost prins miercuri după-amiază de poliţişti după urmăriri prin oraş şi focuri de armă trase în aer.

Potrivit IPJ Suceava, totul s-a petrecut după ce tâlharul dăduse o ultimă lovitură, smulgând poşeta unei localnice de 66 de ani, în jurul orelor 17:30, pe când aceasta se deplasa pe strada Victoriei din municipiu, după care a dispărut în fugă.

„La fața locului, s-a deplasat o patrulă de siguranță publică, care, la indicația părții vătămate, a plecat în urmărirea autorului, iar la scurt timp, polițiștii au localizat autorul că stătea pe o bancă în fața unui bloc și care, la vederea organelor de ordine a aruncat un portmoneu, apoi a sărit un gard și a fugit încercând să scape de urmărire, în fugă abandonând și poșeta sustrasă”, ne-a declarat insp. Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt al IPJ Suceava.

Pentru a se reuşi prinderea suspectului, unul dintre agenţii de poliție a efectuat somaţiile legale şi a executat două focuri de armă în plan vertical, moment în care autorul s-a oprit, fiind imobilizat. Verificările au stabilit că suspectul este un tânăr de 20 de ani din comuna Florești, judeţul Mehedinți, care venise în Fălticeni de la începutul acestei luni în căutarea unui loc de muncă de muncă.

După ce s-a cazat la un hotel din localitate tânărul nu prea a avut sorţi de izbândă în privinţa angajării aşa că s-a apucat de tâlhării şi furturi, miercuri fiind doar una dintr-un lung şir de fapte ilicite pe care le-a comis.

„În urma extinderii cercetărilor, s-a stabilit că cel în cauză este autorul mai multor infracțiuni de furt, înregistrate cu autori necunoscuţi, fiind vorba de alte două fapte similare comise asupra a două femei de 73 şi respectiv 48 de ani din Fălticeni, iar în urma controlului efectuat în camera de la hotel unde era cazat, au fost găsite mai multe bunuri sustrase din autoturismele a doi localnici valoarea totală a acestora ridicându-se la circa 2.000 lei, o parte fiind recuperată”, a mai declarat Ionuţ Epureanu.

Tânărul din Mehedinţi a fost reținut pe bază de ordonanță, pentru 24 ore și introdus în arestul IPJ Suceava, urmând să fie prezentat instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă.


Intră acum și în grupul de