Presedintele PNL Suceava va anunta joi decizia privind candidatul USL la functia de primar al Sucevei


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu, a declarat, marţi, că un anunţ privind candidatura USL la funcţia de primar al Sucevei va fi făcut joi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Băişanu a evitat să confirme că este candidatul USL la funcţia de primar al municipiului Suceava, precizând că joi va fi făcut un anunţ oficial.

El a adăugat ca pe parcursul acestor zile continuă discuţiile între organizaţiile sucevene PNL şi PSD privind desemnarea candidaţilor la alegerile locale.
Uniunea Social-Liberală a dat publicităţii, luni seara, lista candidaţilor comuni ai USL în judeţele ţării pentru preşedinţia Consiliilor judeţene şi pentru funcţia de primar al municipiilor reşedinţă de judeţ.

Conform USL, la Suceava va candida la funcţia de preşedinte al CJ Suceava, preşedintele organizaţiei, deputatul Cătălin Nechifor, care fusese desemnat de mai multe luni candidat pentru această funcţie.
Sursa citată, precizează că la funcţia de primar al municipiului Suceava va candida, din partea USL, preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu.

Decizia USL este surprinzătoare în condiţiile în care Băişanu nu a acceptat această candidatură.

În cadrul organizaţiei judeţene PNL Suceava au fost analizate în ultimele luni mai multe candidaturi pentru funcţia de primar al Sucevei, liberalii nereuşind să stabilească până acum un candidat, mai ales în condiţiile în care conducerea centrală a USL a făcut presiuni ca la municipiu să candideze preşedintele organizaţiei judeţene, Alexandru Băişanu.

Printre cei nominalizaţi pentru a candida la funcţia de primar al Sucevei se numără omul de afaceri Ilie Niţă, fostul viceprimar Corneliu Vornicu, fostul deputat Mihai Sandu Capră sau fostul prefect interimar Ovidiu Doroftei.

Candidatura fostului prefect interimar Ovidiu Doroftei ar fi fost propunerea agreată de Alexandru Băişanu, dar în urma unui vot în BPJ al PNL Suceava acesta a obţinut cu un vot mai puţin în încrederea liderilor organizaţiei decât omul de afaceri Ilie Niţă.

USL a decis însă ca Alexandru Băişanu să fie candidatul comun al USL pentru funcţia de primar al municipiului Suceava, o altă candidatură urmând să fie aprobată doar dacă PSD Suceava va fi de acord că un alt candidat propus de liberali are şanse mai mari să câştige alegerile


Intră acum și în grupul de