O gospodarie din Stroiesti s-a transformat in scrum, miercuri noapte


Intră acum și în grupul de

O gospodărie întreagă din localitatea Stroieşti, judeţul Suceava, a fost înghiţită de flăcări, miercuri noapte, în jurul orelor 22:40. Chemaţi în ajutor, pompierii suceveni au intervenit cu patru autospeciale. „La sosirea echipajelor, ardeau deja violent casa de locuit, şura şi adăpostul de animale, existând pericolul de propagare la o gospodărie învecinată şi la o clădire anexă aparţinând Primăriei comunei Stroieşti”, după cum ne-a declarat plt.maj. Alin Găleată, purtător de cuvânt în cadrul ISU „Bucovina” Suceava.

Conform acestuia, dezvoltarea rapidă a incendiului şi propagarea flăcărilor au fost favorizate şi de rafalele puternice de vânt şi de cantităţile mari de materiale inflamabile depozitate în anexele gospodăreşti.

Pe lângă clădiri, s-au transformat în scrum două tocătoare de furaje, circa 1.500 kg grâu, 500 kg de porumb, 900 kg secară, 4,5 tone furaje, aparatură electrocasnică, mobilier, articole textile şi alte bunuri materiale, în incendiu pierind şi o vacă şi 30 de păsări de curte.

„Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti, iar din primele cercetări, a rezultat că incendiul care a fost lichidat după aproape cinci ore, a izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la conductori electrici defecţi, pompierii reuşind să salveze gospodăria învecinată şi anexa Primăriei”, a mai adăugat Alin Găleată.


Intră acum și în grupul de