Soacra presedintelui Traian Basescu a fost inmormantata duminica, la Suceava, in prezenta familiei si a peste 1000 de localnici (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Soacra preşedintelui României, Traian Băsescu, a fost înmormântată, duminică după-amiază, în Cimitirul “Eternitatea” din municipiul Suceava, de faţă fiind întreaga familie a preşedintelui, la funeralii participând peste 1000 de localnici şi apropiaţi ai şefului statului.

Slujba a avut loc la Biserica “Sfânta Treime” din cartierul sucevean Burdujeni-Sat, acolo unde de altfel a şi fost depus sicriul cu trupul neînsufleţit al Aurorei Andruşca. La slujbă, care s-a încheiat in jurul prânzului, au participat nume grele ale PDL, reprezentanţi ai Guvernului şi autorităţi judetene şi locale, precum şi foarte mulţi vecini.

La un moment dat, pe parcursul oficierii slubei, rudele soacrei preşedintelui au început să le împartă celor prezenţi colaci, creându-se busculadă în curtea bisericii, care a fost insa ţinută sub control de sefii Jandarmeriei si Politie Suceava. Mulţimea care a dorit să pună mâna pe un colac şi un prosop nu a avut motiv să se îmbulzească deoarece rudele defunctei pregătiseră pentru acest moment câteva sute de colaci, mulţi dintre cei care au dorit POMANĂ, plecând acasă cu câte doi sau chiar trei colaci.

După slujba care a fost oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu protopopul Vasile Irimia, cortegiul funerar s-a îndreptat spre Cimitirul “Eternitatea” din cartierul sucevean Burdujeni-sat, unde a fost înmormântată mama soţiei preşedintelui, Maria Băsescu.

La înhumare au fost prezenţi membrii familiei decedatei, între care şeful statului Traian Băsescu, soţia sa, Maria, cele două fiice, Elena şi Ioana, fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, dar şi circa o mie de localnici.

Cei aproximativ o mie de localnici care au participat la înmormântare au fost invitaţi la final la un restaurant din cartierul Burdujeni, pentru praznic, la care au participat şi preşedintele împreună cu ceilalţi membri ai familiei.

După slujba de la Biserica “Sfânta Treime”, liderii PDL şi reprezentanţii Guvernului au plecat spre aeroport, urmând să se întoarcă la Bucureşti.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, primarul din Arad , Gheorghe Falcă şi primarul din Alba-Iulia, Mircea Hava, au trimis coroane de flori.

Cursa specială pentru „greii PDL” care au dorit să participe la inmormântare

Preşedintele Senatului, Vasile Blaga, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, preşedintele PDL, Emil Boc, liderul grupului PDL din Camera Deputaţilor, Mircea Toader, ministrul Dezvoltării şi Turismului, Cristian Petrescu, ministrul de Interne, Gabriel Berca, ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare, ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, ministrul Educaţiei, Cătălin Baba, preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, prim-vicepreşedintele PDL Theodor Baconschi, deputatul Wiliam Brânză, Adrian Videanu şi Radu Berceanu, împreună cu soţiile, precum şi preşedintele PDL Neamţ, Gheorghe Ştefan au ajuns, duminică dimineaţă, la Suceava cu un avion, o cursă specială, pentru a participa la înmormântarea soacrei preşedintelui Traian Băsescu.

Aceştia au fost transportaţi cu microbuze la Biserica “Sfânta Treime” din cartierul Burdujeni-sat, unde au depus coroane de flori şi au asistat la slujbă.

De asemenea, la Suceava, au ajuns, cu maşinile personale, deputatul Ioan Oltean şi ministrul Telecomunicaţiilor, Răzvan Mustea.

Totodată, au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, primarul Ion Lungu, vicepresedintele CJ, Vasile Ilie, viceprimarul Lucian Harsovschi, dar şi parlamentari PDL de Suceava, la un moment dat alaturându-se acestora şi europarlamentarul Petru Luhan.

Soacra preşedintelui Traian Băsescu, Aurora Andruşca, în vârstă de 83 de ani a decedat, vineri, la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti. Ea suferea de boli cronice.

Tatăl Mariei Băsescu, Gheorghe Andruşcă, în vârstă de 93 de ani, a fost prezent la inmormântare însă a fost condus apoi acasă cu o maşină, el având nevoie de sprijin pe tot parcursul funeraliilor.


Intră acum și în grupul de