Sot si sotie, urmariti penal pentru evaziune fiscala de peste 5 miliarde de lei vechi


Intră acum și în grupul de

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a confirmat începerea urmăririi penale propusă de IPJ Suceava, faţă de doi suceveni, soţ şi soţie, în vârstă de 40 şi respectiv 46 de ani, pentru comiterea infracţiunii de „evaziune fiscală”.

Potrivit dosarului întocmit pe numele celor doi, în sarcina învinuiţilor s-a reţinut faptul că, în calitate de persoane fizice neautorizate, consideraţi de organul fiscal ca o singură entitate fiscală, în perioada septembrie 2007 – octombrie 2009, s-au sustras de la plata TVA datorat pentru efectuarea în scop comercial a unui număr de 29 de tranzacţii imobiliare cu apartamente obţinute prin mansardarea unor blocuri din municipiul reşedinţă de judeţ.

„Cei doi nu s-au înregistrat ca plătitori de TVA deşi au obţinut venituri cu caracter de continuitate a căror valoare a depăşit plafonul impus de Codul Fiscal, prin ascunderea sursei impozabile, cauzând bugetului de stat un prejudiciu în sumă de peste 500.000 de lei, nerecuperat”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, insp. Ionuţ Epureanu.

Pe parcursul zilei de luni, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a confirmat începerea urmăririi şi faţă de un tânăr de 34 de ani, din comuna Şcheia, tot pentru săvârşirea infracţiunii de „evaziune fiscală”.

În aceeaşi perioadă, ca primii doi învinuiţi, în calitate de persoană fizică neautorizată s-a sustras de la plata TVA datorat pentru efectuarea unui număr de aproape 30 de tranzacţii imobiliare cu apartamente, spaţii comerciale, case şi suprafeţe de teren aducând bugetului de stat un prejudiciu de circa 250.000 de lei. Tânărul s-a ales cu dosar penal chiar dacă prejudiciul a fost recuperat integral.


Intră acum și în grupul de